Kaleráb plnený hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0,5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené vršky potrieme bielkom, priložíme na kaleráb a previažeme niťou. Pokrájanú cibuľu speníme na masti, poukladáme na ňu naplnené kaleráby, podlejeme trochou osolenej vody alebo vývarom z kocky a prikryté dusíme v rúre domäkka.
  2. Plnka: najprv zalejeme rožky jogurtom, aby zmäkli. Huby očistíme, pokrájame na lístky a opražíme na tuku s pokrájanou cibuľou. Potom pridáme petržlenovú vňať posekanú nadrobno, vegetu, korenie, premiešame a odstavíme. Zmäknuté rožky nakrájame nadrobno, pridáme do húb aj s jogurtom, ktorý nám zostal z rožkov, primiešame múku, strúhanku, vajcia, roztopenú masť alebo olej, podľa chuti osolíme a okoreníme. Môžeme pridať i trochu drvenej rasce.
  3. Omáčka: z tuku a hladkej múky pripravíme bledú zápražku. Celú cibuľu vyvaríme v primeranom množstve vody. Zápražku rozriedime vychladnutým cibuľovým odvarom, osolíme, pridáme jogurt, citrónovú šťavu, trocha cukru, prípadne dochutíme podľa vlastnej chuti. Do uvarenej omáčky primiešame posekaný petržlen.