Pudingový koláč

Kakaový pudingoš

Autor receptu: margitka100

Tento pudingoš je ako vatička, vláčny a plnka vynikajúca. Vždy mizne rýchlosťou blesku.

10
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru, pudingových práškov a kakaa uvaríme puding. Ešte do teplého pridáme maslo a poriadne vymiešame. Necháme vychladnúť.
  2. Urobíme si kvások - 100 ml vlažného mlieka, lyžička kryštálového cukru, lyžica polohrubej múky, kocka droždia a necháme ho vzísť cca 10 minút. Do misy dáme zvyšnú múku, cukor, soľ, olej, pridáme kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto. Ja ho miešam v robote cca 10 minút. Necháme kysnúť cca 1 hodinu.
  3. Cesto rozdelíme na štyri časti. Každú vyvaľkáme a potrieme pudingovou plnkou, zvinieme. Potom dve a dve spolu prepletieme. Dáme na plech a necháme podkysnúť cca 10 minút. Potrieme rozšľahaným žĺtkom.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 30 minút. Dobrú chuť.