Ovocné košíčky

Kakaovo-mangové košíčky

Autor receptu: redakcia

20
porcií
5 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Roztopené maslo, mangové pyré a cukor vymiešame ručným mixérom. Potom pridáme múku a kakao, premiešame. Z hmoty urobíme guľky, ktoré poukladáme (ďalej od seba, aby sa nezlepili) na plech, na ktorý sme dali silikónovú podložku. Guľky lyžičkou roztlačíme na „medailóniky“. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 5 minút.
  2. Upečené necháme 5 minút chladnúť a opatrne širokým nožom alebo plochou podberačkou preložíme z plechu na hore dnom obrátené misky. Placky cez ne vlastnou váhou previsnú a pomôžeme im tak, že ich lyžicou pritláčame o misky. Vzniknú tak košíčky, ktoré necháme sušiť 2 hodiny. Je dôležité, aby sme odhadli dobre teplotu, lebo ak hmota vychladne viac, ako treba, zostanú z nej placky, nevytvaruje sa do tvaru košíčkov. Ak hmota stuhla a nedá sa už tvarovať, môžeme ju znovu dať zohriať do rúry, aby sa s ňou dalo pracovať.
  3. Košíčky naplníme šľahačkou a ovocím, napr. bezkôstkovým hroznom, jahodami, malinami, mangom...