Ovocné košíčky
	        Kakaovo-mangové košíčky
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	20 porcií  | 
				  	  
				  	5 minút  na 170 °C  | 
 
 Postup- Roztopené maslo, mangové pyré a cukor vymiešame ručným mixérom. Potom pridáme múku a kakao, premiešame. Z hmoty urobíme guľky, ktoré poukladáme (ďalej od seba, aby
sa nezlepili) na plech, na ktorý sme dali silikónovú
podložku. Guľky lyžičkou roztlačíme na „medailóniky“.
Pečieme v rozohriatej rúre pri
170 stupňoch 5 minút.
 - Upečené necháme 5 minút chladnúť a opatrne širokým
nožom alebo plochou podberačkou preložíme z plechu na hore dnom obrátené misky. Placky cez ne vlastnou váhou previsnú a pomôžeme im tak, že ich lyžicou pritláčame o misky. Vzniknú
tak košíčky, ktoré necháme sušiť 2 hodiny. Je dôležité,
aby sme odhadli dobre teplotu, lebo ak hmota vychladne
viac, ako treba, zostanú z nej placky, nevytvaruje sa do
tvaru košíčkov. Ak
hmota stuhla a nedá sa už
tvarovať, môžeme ju znovu
dať zohriať do rúry, aby sa
s ňou dalo pracovať. 
 - Košíčky naplníme šľahačkou a ovocím, napr. bezkôstkovým hroznom,
jahodami, malinami, mangom...
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |