Kakaovo-biele muffiny
Autor receptu: vikinkavikinka
Postup
- Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju vystelieme papierovými košíčkami. Do veľkej misy preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a škoricu. Vmiešame cukor a 125 g čokolády.
- Vo veľkej nádobe rozšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. Do suchých surovín v mise spravíme v strede jamku a vlejeme do nej tekutú zmes. Opatrne miešame, kým sa suroviny nespoja, nemiešame dlho.
- Zmes naložíme do pripravenej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút, kým muffiny nenarastú a nie sú pevné na dotyk.
- Muffiny necháme 5 minút vo forme, potom ich preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.
- Zvyšnú čokoládu roztopíme v ohňovzdornej mise vo vodnom kúpeli. Muffiny pokvapkáme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.