Kakaovo-biele muffiny

Autor receptu: vikinkavikinka

12
porcií

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju vystelieme papierovými košíčkami. Do veľkej misy preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a škoricu. Vmiešame cukor a 125 g čokolády.
  2. Vo veľkej nádobe rozšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. Do suchých surovín v mise spravíme v strede jamku a vlejeme do nej tekutú zmes. Opatrne miešame, kým sa suroviny nespoja, nemiešame dlho.
  3. Zmes naložíme do pripravenej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút, kým muffiny nenarastú a nie sú pevné na dotyk.
  4. Muffiny necháme 5 minút vo forme, potom ich preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.
  5. Zvyšnú čokoládu roztopíme v ohňovzdornej mise vo vodnom kúpeli. Muffiny pokvapkáme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.