Kakaové rezy (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Inšpiráciu som našla v časopise Nový čas pre ženy a sú naozaj výborné ...

60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, postupne k tomu pridáme vlažnú vodu, z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku, PDP, práškový cukor a kakao si preosejeme, striedavo so snehom pridávame k žĺtkom. Upečieme piškótu. Piškótu vyklopíme a necháme vychladnúť. Prekrojíme po dĺžke na polovicu a každú polovicu ešte horizontálne na polovicu.
  2. Plnka: V hrnci nad parou zmiešame múku s preosiatym kakaom, na to nalejeme mlieko s vajcami a žĺtkami. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, preložíme do misky a tiež za stáleho miešania vychladíme. Teraz to ide dobre vonku, inak v drese so studenou vodou. V mise vyšľaháme maslo s cukrom do peny a postupne zašľahávame studený krém.
  3. Po prekrojení piškóty máme 4 pláty. Prvý natrieme pikantným napríklad ríbezľovým džemom, naň rozotrieme primerané množstvo krému. Na to položíme druhý korpus a potrieme ho iba plnkou, tretí korpus opäť natrieme džemom a krémom. Na záver položíme štvrtý korpus a zvyškom plnky potrieme boky a vrch rezu. Celé rezy nahrubo polejeme polevou. Poleva: Čokoládu polámeme a s maslom za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  4. vrch môžete dozdobiť šľahačkou ... dobrú chuť :)