Kakaové koláčiky – „čige“

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, trošku soli a cukru, aby cesto bolo sladkasté.
  2. Cesto necháme pol hodiny odpočívať, potom ho na doske vyvaľkáme na hrúbku prsta. Potrieme ho olejom a posypeme kakaovou náplňou, ktorú sme pripravili zmiešaním uvedených surovín.
  3. Cesto zvinieme a pokrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. „Čige“ (slimáky) rozložíme na plechu potretom olejom a necháme opäť pol hodiny stáť.
  4. Koláče pečieme najprv pri strednej teplote a keď sú už takmer hotové, potrieme ich olejom. Posledných 5 – 7 minút ich pečieme pri najvyššej teplote, aby sa pekne sfarbili.