Kakaové koláčiky – „čige“
Autor receptu: redakcia
Postup- Z mlieka, droždia a štipky
cukru pripravíme kvások,
ktorý pridáme do múky. Primiešame
vajcia, olej, trošku
soli a cukru, aby cesto bolo
sladkasté.
- Cesto necháme
pol hodiny odpočívať, potom
ho na doske vyvaľkáme na
hrúbku prsta. Potrieme ho
olejom a posypeme kakaovou
náplňou, ktorú sme pripravili
zmiešaním uvedených surovín.
- Cesto zvinieme a pokrájame
na 1,5 cm hrubé kúsky.
„Čige“ (slimáky) rozložíme
na plechu potretom olejom
a necháme opäť pol hodiny
stáť.
- Koláče pečieme najprv
pri strednej teplote a keď sú
už takmer hotové, potrieme
ich olejom. Posledných 5 –
7 minút ich pečieme pri najvyššej
teplote, aby sa pekne
sfarbili.
|