Kakaová torta s krémom z bielej čokolády a jahodami
Foto: azzaro
Opäť ďalšia chuťová klasika :). Experimenty aj ďalšie chuťové klasiky nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/ Pekný deň K :)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Trúbu predohrejeme na 160°C. Pripravíme si 2 tortove formy vo velkosti 20cm, tak že si spodok formy vyložíme papierom na pečenie.
- 2
Bielky s 2/3 cukru vyšľaháme do pevnej peny. Žĺtky spolu s 1/3 cukru vyšľaháme do svetlej peny a zašľaháme vodu. Obe peny opatrne spojíme. Preosejeme múku s kakaom a opatrne primiešame do peny. Cesto dame do pripravených foriem a dame piecť na 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- 3
Skoro všetky jahody dáme do kastróliku spolu s 3 lyžicami rumu a necháme podusiť. Par pekných jahôd si odložíme na poukladanie na tortu (ale nemusí byť). 1/3 rumového jahodového piré dame na spodný korpus, ktorý sme si predtým poriadne popichali. Bielu čokoládu spolu s tekutou šľahačkou dame do žiaruvzdornej misky a postavíme na kastról s vriacou vodou a necháme rozpustiť čokoládu. Čokoládu necháme vychladnúť. Do vyšľahanej šľahačky opatrne zamiešame bielu čokoládu a zbytok jahôd. Ja som pre istotu zamiešala do krému agar. Ak chcete môžte použiť aj želatínu ale v pôvodnom recepte to nie je. Takto pripravený krém dame na jahody, ktoré máme na spodnom korpuse. Prikryjeme vrchný korpus a natrieme zbytok ktému okolo celej torty. Odložené jahody obložíme vrch torty a šupito šupito do chladničky nech nám kráska stuhne. A za pár hodín je mňamka na stole :).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu