Kakaová roláda

Kakaová roláda bez múky s jogurtovo-šľahačkovým krémom

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme 50 g kakaa. Do zmesi ručne vmiešame sneh z bielkov.
  2. Na plech dáme alobal a naň vylejeme cesto, vyrovnáme. Pečieme v rozohriatej rúre pri 170 stupňoch 10 minút. Plech s upečeným cestom vytiahneme, opatrne chytíme za alobal, dáme preč z plechu a ešte teplé v alobale zrolujeme. Necháme vychladnúť.
  3. Kým cesto chladne, vyšľaháme smotanu s byvolím jogurtom. Môžeme osladiť, ale nemusíme. Roládu rozbalíme a natrieme krémom a znovu zabalíme do rolády. Dozdobíme.
  4. Do šľahačkového krému používam bulharský byvolí jogurt, ktorý máme v cukrárni k dispozícii, ale dá sa nahradiť bežným jogurtom s minimálne 10 percentami tuku.