Kakaová roláda
Kakaová roláda bez múky s jogurtovo-šľahačkovým krémom
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup- Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme
žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom,
pridáme 50 g kakaa. Do zmesi ručne vmiešame sneh z bielkov.
- Na plech dáme alobal a naň vylejeme cesto, vyrovnáme.
Pečieme v rozohriatej rúre pri
170 stupňoch 10 minút. Plech s upečeným cestom vytiahneme, opatrne chytíme za alobal, dáme preč z plechu a ešte
teplé v alobale zrolujeme. Necháme
vychladnúť.
- Kým cesto chladne, vyšľaháme smotanu s byvolím jogurtom. Môžeme osladiť, ale nemusíme. Roládu rozbalíme
a natrieme krémom a znovu
zabalíme do rolády. Dozdobíme.
- Do šľahačkového krému používam bulharský byvolí jogurt, ktorý
máme v cukrárni k dispozícii, ale dá sa nahradiť bežným jogurtom s minimálne 10 percentami tuku.
|