Kakaová panna cotta torta

svedka - fotkasvedka, 31. marca 2015 23:12
Ďalšie recepty »
Kakaová panna cotta tortaFoto: svedka

Recept mam zo stranky napady a navody.

15 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 ks
60 g
 štipka
 štipka
Náplň:
1 l
60 g
150 g
11 plátkov
Iné:
2 PL
4 PL nasekané
3 PL
130 g do cesta
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: vsetky ingrediencie si zmiesame, vypracujeme cesto, zabalime do folie a odlozime na hodinku do chladnicky.

    Kakaová panna cotta torta - obrázok 1
  2. 2

    Napln: 2dcl smotany si zmiesame s cukrom a kakaom, 8dcl si pomaly zacneme ohrievat. Zelatinu si pripravime podla navodu (namocime na 5 min. do studenej vody, potom vyzmykame pred pouzitim-pouzila som dr.oetker). Smotana nam nesmie vriet. Odstavila som smotanu, ked dosiahla 60 stupnov a zamiesala som do nej zelatinu, pokial sa nerozpustila. Nasledne som zmes preliala do kakaovej smotany a nechala chladnut pri izbove teplote.

    Kakaová panna cotta torta - obrázok 2
  3. 3

    Na pomucenej doske si vyvalkame cesto asi na pol cm, pri peceni narastie. Prenesieme na papier na pecenie a ulozime do formy. Vytvarujeme si kraje a zbytky orezeme. Popichame vidlickou a pecieme 15 min pri teplote 180 stupnov.

  4. 4

    Vychladnutu smotanovu napln si jemne preslahame a vylejem do vychladnuteho korpusu. Kludne moze presahovat kraje. Asi zo 100g cokolady si narobime hoblinky na ozdobu-pouzijeme bud ostry noz, ktorym skrabeme cokoladu smerom k sebe, alebo ja som pouzila skrabku na zeleninu. Posypeme nimi povrch torty. Nechame tuhnut cez noc.

  5. 5

    Spravime si domaci krokant:karamel rozpustime a nasypeme don lieskovce, premiesame, pripadne vacsie kusy podrvime.presypeme na tanierik vychladnut .

  6. 6

    Na druhy den si tortu prelozime na tanier,odstranime papier zo spodu a kraje si ponatierame dzemom. Na dzem rukami poprikladame krokant -a mame hotovo :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist