Foto: svedka
Recept mam zo stranky napady a navody.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
Náplň: | |
1 l |
|
60 g |
|
150 g |
|
11 plátkov |
|
Iné: | |
2 PL |
|
4 PL nasekané |
|
3 PL |
|
|
|
130 g do cesta |
|
Postup
-
1
Cesto: vsetky ingrediencie si zmiesame, vypracujeme cesto, zabalime do folie a odlozime na hodinku do chladnicky.
-
2
Napln: 2dcl smotany si zmiesame s cukrom a kakaom, 8dcl si pomaly zacneme ohrievat. Zelatinu si pripravime podla navodu (namocime na 5 min. do studenej vody, potom vyzmykame pred pouzitim-pouzila som dr.oetker). Smotana nam nesmie vriet. Odstavila som smotanu, ked dosiahla 60 stupnov a zamiesala som do nej zelatinu, pokial sa nerozpustila. Nasledne som zmes preliala do kakaovej smotany a nechala chladnut pri izbove teplote.
-
3
Na pomucenej doske si vyvalkame cesto asi na pol cm, pri peceni narastie. Prenesieme na papier na pecenie a ulozime do formy. Vytvarujeme si kraje a zbytky orezeme. Popichame vidlickou a pecieme 15 min pri teplote 180 stupnov.
- 4
Vychladnutu smotanovu napln si jemne preslahame a vylejem do vychladnuteho korpusu. Kludne moze presahovat kraje. Asi zo 100g cokolady si narobime hoblinky na ozdobu-pouzijeme bud ostry noz, ktorym skrabeme cokoladu smerom k sebe, alebo ja som pouzila skrabku na zeleninu. Posypeme nimi povrch torty. Nechame tuhnut cez noc.
- 5
Spravime si domaci krokant:karamel rozpustime a nasypeme don lieskovce, premiesame, pripadne vacsie kusy podrvime.presypeme na tanierik vychladnut .
- 6
Na druhy den si tortu prelozime na tanier,odstranime papier zo spodu a kraje si ponatierame dzemom. Na dzem rukami poprikladame krokant -a mame hotovo :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
A proti drobivosti cesta mám jednoduchý recept-trochu mlieka alebo smotany..
*****