Kajenské kurča so sladkými zemiakmi a kukuričným šalátom (Jamie Oliver)

marcelc - fotkamarcelc, 29. januára 2014
Kajenské kurča so sladkými zemiakmi a kukuričným šalátom (Jamie Oliver)
Foto: marcelc

Recept je z knihy Jamieho Olivera - 15 minute meals.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Salsa:
1 hŕsť
400 g
1 ks (feferónka)
4 ks
3 ks
1 ks
Zemiaková kaša:
800 g
2 PL
Kurča:
500 g
1 PL
1 PL
2 pásiky
20 g




Postup

  1. 1

    Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Kuracie prsia zľahka naklepeme, osolíme, poprášime krupicou (polenta-jemná žltá), kajanským korením a opražíme na oleji cca 3-4 min. s každej strany.

  2. 2

    Na kvapke oleja opražíme nakrájanú slaninku do chrurmkava. V miske zmiešame kukuricu, nasekanú jarnú cibuľku, chilli, koriander, paradajky, štavu z limetky, olivový olej, osolíme a pridáme slaninku.

  3. 3

    Zemiaky roztlačíme na kašu a primiešame thajskú sladkú chilli omáčku. Podávame s fetou a salsou.

Diskusia k receptu

2010
@marcelc , zabudol si ze si na slovenskej stranke?, dobrblat to syrom v crievku dostal by si 50*, pekny recept spravim ( len dam cerstvu kukuricu a ovela viac chilli).
ampara
Vyzerá to fantasticky,určite vyskúšam,5*. Ten predošlý koment som si musela prečítať 2x ,kým som pochopila ,svätá pravda!
2010
Otvoril som tento vyborny recept v noci a boli tam same 1*, eto vso :-)
megdesign
hmmmm... len kde zohnat sladke zemiaky.... Na Slovensko su zakazane dovazat, drzat, pestovat a predavat... Az sa teda bavime o sladkych zemiakoch ako o Topinamburi.
katka78
@megdesign : Asi nie topinambury myslí, ale batáty. V obchodoch dostať kúpiť batáty, často aj v tých menších potravinách.
giussa
pravdaže sú dostať bataty, aj ja si ich kupujem...a často sa objavujú aj v receptoch, takže hádam nebude s nimi problém... pekný recept, len v surovinách by mala byť zrejme uvedená kukuričná krupica, u nás je bežnejšia pšeničná. Zaujímavé spojenie zemiakov s thajskou omáčkou
megdesign
@katka78 no tak to je potom o inom... :) Bolo by dobre napisat, co to za "sladke zemiaky" idu do recepisu...
pusta
samozejme, že je ich dostať, dokonca v menších obchodoch :-)
veľmi pekný recept, chválim.
len tiež by som nepoužila syr v črievku, dostať predsa široký výber veľmi kvalitných krémových syrov.
megdesign
@pusta kde je v rcp pouzity "syr v crievku"?
A ty, co mas vsetko domace, si pestujes bataty na parapete, pravda. :) Teba sa nik o radu, kde zohnat, neprosil a ja som mal pod pojmom sladke zemiaky fixovanu Slnecnicu hluznatu, nie bataty.
katka78
@megdesign V pohode, ja zase nie veľmi poznám topinambur, teda iba som o nich čítala, nikdy nejedla. Zato batáty hej, zvykla som ich použiť aj na klasickú zemiakovú kašu na obmenu. Už som dlhšie nemala, tuším zase kúpim :-)


megdesign
@katka78 jasne, bataty poznam aj ja, aj pyre som uz robil z nich...
Foto vyzera super... hovadzinku som tiez dlho nemal. Mnam.
pusta
syr v črievku bola odpoved pre @2010 a vyjadrenie súhlasu s jeho názorom :-)
nikomu som neradila nič, len som povedala, že dostať :-)))))
na istých ľudí nereagujem a zásadne im neodpovedám. :D
môj koment je myslený všeobecne, ako písali aj iní slušne. dovolenie si na to pýtať nemusím od nikoho.či smiem komentovať.
môj koment bol vyjadrený slušne.
megdesign
@pusta pol hodinou pred tvojim usmevnym komentarom mi bola odpoved poskytnuta. Ale aj tak dakujem.
eviana
Milujem kuchyňu Jamieho, je krásne farebná, bezstarostne hravá a samozrejme chutná :)
Krásne si navaril, veľmi chválim, tlieskam, slintám, ukladám, vyskúšam a jasných 5* dávam :)
paploska
Krásna foto a verím, že aj chutné jedlo. Olivierove recepty mi sedia :-)
lucietta
krásny recept, u nás je však skôr problém dostať kajenské korenie a to sme druhé najväčšie mesto na Slovensku :-/
kimlo
@lucietta kajenské korenie sú pomleté chilli papričky, dá sa ľahko nahradiť.
evanaaa
@kimlo , ja som raz čítala, že cayenské korenie, al. kajenské ? sú pomleté zrniečka -teraz ale neviem presne, z akých štipľavých papričiek. Teda, nie samotné papričky.....
kimlo
@evanaaa kajenské korenie sú pomleté sušené chilli papričky kultivaru Capsicum annum, sú to bežné, hojne pestované papričky s pálivosťou 30 až 50 tisíc SHU, je ich veľa druhov. Možno sú pomleté aj so semienkami ako spomínaš, to som neskúmal. Ja keď meliem tak bez semienok, kazí to výslednú farbu.
evanaaa
Takže to bol nepresný údaj, lebo som to vnímala tak, že nie papričky, ale len semienka pomleli, beriem to tvoje vysvetlenie, vďaka, @kimlo.