Kačica na mede s ovocím
Autor receptu: redakcia
4-6 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup- Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a hrušky umyjeme, ošúpeme a rozštvrtíme, cibuľu a kapustu nakrájame na rezance. Všetko zmiešame s hrozienkami a touto zmesou naplníme kačicu. Tú potom dáme na pekáč, celú potrieme medom, podlejeme trochou vody alebo vývaru, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
- Pečieme asi pol hodiny, potom kačku odkryjeme, kožu na prsiach a pod krídlami prepichneme vidličkou a za občasného polievania výpekom pečieme ďalších 20 minút odkrytú. Potom ju obrátime, nafúknuté brucho pomocou dvoch vidličiek trochu otvoríme a kačicu dopečieme dozlatista.
- Podávame s plnkou upečenou vnútri kačice a so zemiakovou alebo žemľovou knedľou.
|