Kačacie stehno
Kačacie stehno

Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. marca 2020

Nedeľný obed s kačacím stehnom s karamelizovanými mandarínkami a griotkou.

2
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 PL domáci
1 ks menšia
1 strúčik
200 ml
podľa chuti
2 PL
150 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.Stehno je veľké, nechala som ho v celosti a iba som ho osolila.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zrezala som z vnútornej časti tuk, ktorý som nakrájala a vytopila.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na tomto tuku som opiekla sprudka stehno z oboch strán.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poliala som ho domácim kečupom, pridala som cibuľu nakrájanú na štrťky a podliala som vývarom z morčacieho mäsa, ktoré sa mi varilo na sporáku.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas dusenia som ho ešte niekoľko krát podliala vývarom a dusila pod pokrievkou. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a dopiekla. Mäso som iba solila, nepoužila som žiadne iné koreniny.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravila som mandarínky. Nakrájala som ich na kocky.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dala som skaramelizovať cukor a pridala som mandarínky.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poliala som ich griotkou a trošku opiekla.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotové kačacie stehno som podávala so zemiakovým knedlíkom a karamelizovanými mandarínkami s griotkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

chorvatka
No je to naozaj chutné à rychlejsie nez kacica na pomarancoch co je pre nas dvoch privela. Ale vyvstava otazka : pouzili ste aj ruru na dopecenie, ako spominate v bode 5 : "Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a dopiekla. " na akej teplote ?
Vdaka za upresnenie, rada by som vyskusala na buducu nedelu.
izabella929
@chorvatka (1.3.2020 16:38)
Ja žiadne mäso nevysušujem v rúre..pečiem na panvici pod pokrievkou...najprv ho podlievam a dusím,keď je mäso mäkké odkryjem ho a takto sa mäso opečie krásne a na chrumkavo..znížim pri dopekaní teplotu na minimum..takto pripravovala mäso bez rúry moja babička, hoci mali rúru na pečenie zabudovanú ku sporáku a na dvore pec na pečenie chleba, takto v rajnici piekla vždy mäso..mäso je tak šťavnaté a krásne upečené, že odpadávala od kosti..Ďakujem pekne za komentár..
2x siuuu, haji
siuuu
Ooó, aká mňamka - veruže by som si dala, musím niekedy aj takto kačičku vyskúšať pripraviť.
1x haji
haji
Zajímavý receptík, na mě dost odvážný, přesto bych dala testovací vzoreček.
izabella929
@haji (1.3.2020 19:28)

Milá háji,úplne jednoduchá príprava ...teším sa že sa ti páči. ..ďakujem pekne za komentár..
1x haji
radox1
Ja žiadne mäso nevysušujem v rúre..pečiem na panvici pod pokrievkou...........
frezia68
Takúto kombináciu som ešte nechutnala,ale ľahko by si ma prehovorila :-).
hannes
@izabella929 (1.3.2020 17:03)

Výborný recept. Tie mandarínky sú bodka na i. K tomu vysušovaniu v rúre - mám skúsenosť, že najviac sušia plynové rúry, no našťastie sú už skoro raritou. Taktiež rúry, ktoré majú iba horný + dolný ohrev sa takto rady predvedú. No v modernej rúre, kde sa dá piecť napr. s kruhovým telesom + ventilátorom sa pečie dobre, rovnako horné + dolné teleso s ventilátorom. Pravdaže, je treba dávať trocha pozor pri podlievani, stačí, aby bolo primerané a rovnomerné.