Kačacie stehno

Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed s kačacím stehnom s karamelizovanými mandarínkami a griotkou.

2
porcie
60 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.Stehno je veľké, nechala som ho v celosti a iba som ho osolila.
  2. Zrezala som z vnútornej časti tuk, ktorý som nakrájala a vytopila.
  3. Na tomto tuku som opiekla sprudka stehno z oboch strán.
  4. Poliala som ho domácim kečupom, pridala som cibuľu nakrájanú na štrťky a podliala som vývarom z morčacieho mäsa, ktoré sa mi varilo na sporáku.
  5. Počas dusenia som ho ešte niekoľko krát podliala vývarom a dusila pod pokrievkou. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a dopiekla. Mäso som iba solila, nepoužila som žiadne iné koreniny.
  6. Pripravila som mandarínky. Nakrájala som ich na kocky.
  7. Dala som skaramelizovať cukor a pridala som mandarínky.
  8. Poliala som ich griotkou a trošku opiekla.
  9. Hotové kačacie stehno som podávala so zemiakovým knedlíkom a karamelizovanými mandarínkami s griotkou. Prajem vám dobrú chuť.