Kačacie stehno
Kačacie stehno s karamelizovanými mandarínkami s griotkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed s kačacím stehnom s karamelizovanými mandarínkami a griotkou.
2 porcie |
60 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup
- Kačacie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.Stehno je veľké, nechala som ho v celosti a iba som ho osolila.
- Zrezala som z vnútornej časti tuk, ktorý som nakrájala a vytopila.
- Na tomto tuku som opiekla sprudka stehno z oboch strán.
- Poliala som ho domácim kečupom, pridala som cibuľu nakrájanú na štrťky a podliala som vývarom z morčacieho mäsa, ktoré sa mi varilo na sporáku.
- Počas dusenia som ho ešte niekoľko krát podliala vývarom a dusila pod pokrievkou. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a dopiekla. Mäso som iba solila, nepoužila som žiadne iné koreniny.
- Pripravila som mandarínky. Nakrájala som ich na kocky.
- Dala som skaramelizovať cukor a pridala som mandarínky.
- Poliala som ich griotkou a trošku opiekla.
- Hotové kačacie stehno som podávala so zemiakovým knedlíkom a karamelizovanými mandarínkami s griotkou.
Prajem vám dobrú chuť.