Kačacie stehná pečené s cesnakom a šalátom zo sudovej kapusty
Foto: kukulienka71
Pečená kačacinka je delikatesa,pripravila som k nej šalát plný vitamínov...
porcie
príprava
na 170-200 °C
Postup
-
1
Kačacie stehná umyjeme,narežeme im kožu,osolíme a dôkladne potrieme roztlačeným cesnakom.
-
2
Prudko ich opečieme na malom množstve oleja na panvici z oboch strán,potom ich preložíme na pekáč alebo do jenskej misy.
-
3
Okoreníme korením štyroch farieb,podlejeme trochou hydinového vývaru a pečieme zakryté v rúre na 200°C asi 30 minút.
-
4
Teplotu znížime na 170°C a pečieme ďalej za občasného polievania šťavou ďalšiu 1,5hod.Zatiaľ si pripravíme šalát zo sudovej kapusty/kvasenej kapusty.Cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme do hneda,pridáme nahrubo nastrúhaný očistený kaleráb a spolu dusíme pod pokrievkou asi 7 minút.Necháme trocha vychladnúť,primiešame med a mletý zázvor a zamiešame k surovej kyslej kapuste.Ak kapusta nie je dosť kyslá,môžeme ochutiť citrónovou šťavou alebo octom.Šalát dobre premiešame a necháme chute prepojiť.Takto si kyslá kapusta zachová viac vitamínov ako keby som ju udusila,plus je tam med a zázvor,chute umocní opečená cibuľka a kaleráb.Kačacie stehná pečieme ešte na 200°C asi 20 minút a ďalších 10 minút pečieme odokryté,aby sa kôrka upiekla do červena.Spolu pečieme mäsko 30 min.na 200°C+90min na 170°C+20min na 200°C+10min na 200°C odokryté.
***** ti patrí aj za tú kapustu aj za kačacie stehienko :-)