Kačacie prsia
Kačacie prsia so zemiakovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup- Na kačacích prsiach narežeme kožu na
„mriežku“ a položíme na studenú panvicu
kožou dole tak, aby sa koža pekne
vypiekla. Opečieme aj z druhej strany,
dáme na dopečenie do rúry zohriatej na
180 °C na 10 – 12 minút a necháme ešte pár
minút odležať.
- Na omáčku dáme pomaly zredukovať
hroznový mušt na sirupovú konzistenciu
a pridáme demi glace. Dokončíme pridaním
kúska studeného masla za stáleho
miešania.
- Nastrúhané uvarené zemiaky zmiešame
s vajíčkami, múkou a s trochou soli a vypracujeme
cesto. Nastrúhané zemiaky je lepšie
nechať odstáť cez noc v chladničke.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké šúľance,
ktoré zabalíme do fólie a varíme vo vriacej
vode 25 – 30 minút.
|