Kačacie prsia

Kačacie prsia so zemiakovou knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na kačacích prsiach narežeme kožu na „mriežku“ a položíme na studenú panvicu kožou dole tak, aby sa koža pekne vypiekla. Opečieme aj z druhej strany, dáme na dopečenie do rúry zohriatej na 180 °C na 10 – 12 minút a necháme ešte pár minút odležať.
  2. Na omáčku dáme pomaly zredukovať hroznový mušt na sirupovú konzistenciu a pridáme demi glace. Dokončíme pridaním kúska studeného masla za stáleho miešania.
  3. Nastrúhané uvarené zemiaky zmiešame s vajíčkami, múkou a s trochou soli a vypracujeme cesto. Nastrúhané zemiaky je lepšie nechať odstáť cez noc v chladničke. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké šúľance, ktoré zabalíme do fólie a varíme vo vriacej vode 25 – 30 minút.