Kačacie prsia s puja šošovicou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Kačacie prsia namarinujeme vo vývare zo sójovej omáčky, citrónovej trávy, citrónových listov, cukru, soli, korenia a zázvoru. Namarinované prsia ugrilujeme kožou dole, pečieme pri 180 °C 8 až 10 minút. Vytiahneme, necháme odkrviť a podávame.
  2. Karfiolové pyré: V osolenej vode uvaríme karfiol, počas varenia prilievame 2 dl mlieka a keď je karfiol mäkký, precedíme, dochutíme soľou, korením, cukrom, pridáme trochu masla a sladkej smotany.
  3. Šošovicu namočenú deň vopred varíme 10 minút v teľacej šťave (vývare z kostí), dochutíme soľou, korením a na záver pridáme na spojenie trochu masla.
  4. Kačacie pečienky sprudka ugrilujeme, okoreníme a podávame.
  5. Jabĺčka nakrájame na kocky a sprudka ugrilujeme.