Kačacie prsia s hubami Shimeji (fotorecept)

Autor receptu: domi454

V obchode mali 50 % zľavu na huby Shimeji, ktoré som v živote nevidela a už vôbec neskúšala. Nakoniec som ich kúpila a vymyslela tento jednoduchý a chutný recept ;)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. (V poháriku kaviár nie je kaviár, ale omáčka z chilli papričiek :))
  2. V miske urobíme marinádu zo sójovej omáčky, medu, cesnaku a chilli. Zamiešame.
  3. V marináde marinujeme kačacie prsia (bez kože) asi hodinu.
  4. Jarnú cibuľku nakrájame a huby oddelíme od seba.
  5. Na oleji opražíme kačacie prsia, asi 5 minút z každej strany. Vrch môžeme posypať sezamovými semienkami.
  6. Vyberieme prsia, ktoré necháme odležať a do panvice pridáme jarnú cibuľku. Orestujeme.
  7. Do cibuľky pridáme huby, ktoré restujeme asi 10 minút. Na koniec dáme na tanier huby, kačacie prsia a pustíme sa do toho :) Môžeme k tomu ešte pridať domáci dresing z kyslej smotany, soli a cesnaku.