Pečené kačacie prsia
Kačacie prsia na víne
Autor receptu: palma
4 porcie |
40 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť.
Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom. Pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do tvaru knedle.
Knedľu varíme v osolenej vriacej vode približne 20 minút.
- Kožu na kačacích prsiach jemne narežeme nožom a opečieme na panvici na miernom ohni najprv kožou dolu. Keď získa zlatistú farbu, prsia otočíme a pečieme ďalších 5 minút. Potom dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov ďalších 10 minút.
Mäso vyberieme a necháme aspoň 5 minút odstáť.
- Na panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a špenátové listy. Panvicu stiahneme z plameňa, prikryjeme pokrievkou a necháme špenát jemne podusiť.
- V druhej panvici zredukujeme vývar spolu s vínom, kým vznikne hustejšia omáčka. Trvá to približne 10 minút. Do omáčky pridáme višne, necháme prehriať.
- Kačacie prsia servírujeme so zemiakovou knedľou, duseným špenátom a vínovou omáčkou.
|