Pečené kačacie prsia

Kačacie prsia na víne

Autor receptu: palma

4
porcie
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na hrubom strúhadle, druhú polovicu na jemnom. Pridáme krupicu, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré ručne spracujeme do tvaru knedle. Knedľu varíme v osolenej vriacej vode približne 20 minút.
  2. Kožu na kačacích prsiach jemne narežeme nožom a opečieme na panvici na miernom ohni najprv kožou dolu. Keď získa zlatistú farbu, prsia otočíme a pečieme ďalších 5 minút. Potom dáme dopiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov ďalších 10 minút. Mäso vyberieme a necháme aspoň 5 minút odstáť.
  3. Na panvicu dáme olej, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a špenátové listy. Panvicu stiahneme z plameňa, prikryjeme pokrievkou a necháme špenát jemne podusiť.
  4. V druhej panvici zredukujeme vývar spolu s vínom, kým vznikne hustejšia omáčka. Trvá to približne 10 minút. Do omáčky pridáme višne, necháme prehriať.
  5. Kačacie prsia servírujeme so zemiakovou knedľou, duseným špenátom a vínovou omáčkou.