Kačacia roláda fotorecept

miloss2 - fotkamiloss2, 13. novembra 2011
Kačacia roláda (fotorecept)
Foto: miloss2

Kúpil som mrazenú kačicu v akcii,tak som robil tento vinikajúci recept.

10
porcií
90 minút
príprava
100 minút
na 140 °C

Suroviny

1 ks
Plnka:
100 g
2 ks
1 ks čerstvá
100 g
100 ml
2 ks
2 strúčiky

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na plnku si nakrájame,zmiešame dokopy a dáme odležať do chladu,aby sa to navlhlo.

    Kačacia roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kačky odrežeme krídla a trtol.Potom ju vykostíme.Začíname od chrbta.Keď ju máme vykostenú,tak poodriezame mäso kde je hrubšie a uložíme tam,kde je ho menej.Plát prikryjeme fóliou a trochu naklepeme.

    Kačacia roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plát dáme plnku.

    Kačacia roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom zvinieme do rolády a zviažeme niťou.Uložíme na pekáč,pridáme trochu masti,roládu osolíme,posypeme mletým kmínom a paprikou.Dáme piecť do rúry na 100 minút pri 140 stupňoch.Počas pečenia podlievame vývarom,alebo vodou.

    Kačacia roláda (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

eva53
ja by som tú masť nepridávala,lebo sa jej dosť vytopí z kože.Inak mňam.
babidka
Neviem si predstavit ako sa mi podari vykostit domacu kacicu ale urcite to vyskusam...v najhorsom pripade ju naporcujem klasicky a polozim ju na plnku:-)))))) pekny a urcite chutny recept.
verka1
ja som presne toto robila s kuraťom, ale začala som aj kačicu vykosťovať. Lenšie sa mi urobí v hrnci. Nepečiem, dusím vo vlastnej masrt. Je makká a nespečie sa tak. Nabudúce vyskúšam s plnkou. Vykosťovanie hydiny je asi moje hobby.
tinca
riadne si sa pohral, to vykosťovanie je fuška, len ja by som k tomu radšej červenú dusenú kapustu
tatranka
Robím všelijaké rolády,ale kačaciu som ešte nerobila.Neviem tak perfektne vykostiť kačicu ako ty.Skúsila som to na dva krát a vždy som skelet pokazila.A bola nakoniec len plnená prepolená kačica. Už to ani neskúšam.Teraz sú kačice za akciovú cenu,/ žeby som to päť skúsila?.....))) asi nie./ Dopadlo by to rovnako.Chválim tvoje pekné kulinárske dielko.
miloss2
Ďakujem za komentáre,viem,že kačica pustí veľa masti,v polovici pečenia ju vyberiem žufankou do pohára,keď stuhne je výborná s chlebom a cibuľou.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha