Foto: canadabc
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Korpus: | |
2 bal. |
|
80 g |
|
Jogurtova hmota: | |
250 g |
|
2 ks veľké |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
podla chuti - kiwi, zavárané broskyne, červené pomaranče |
|
Postup
-
1
Korpus: Okruhlu formu na tortu vystelieme alabalom. Pomlete alebo rozmixovane Marina kekse zmiesame s rostopenym maslo. Masu vysypeme do formy, rovnomerne rozlozime a dokladne pritlacime ku dnu. Dame piect na 10 min. pri 180C. Nechame vychladnut.
-
2
V miske si zmiesame tvaroh, jogurty s praskovym cukrom a vanilkovym cukrom. Ja som dala asi 2 lyzice. Zelatinovy stuzovac od Dr.Oetkera si pripravime podla navodu a vlejeme do pripravenej jogurtovej masy.
-
3
Na vrch upeceneho korpusu poukladame ovocie podla vlastneho vyberu. Ja som dala kiwi a trosku povarene cervene pomarance. Zalejeme jogurtovou masou a nechame stuhnut aspon 4 hodiny..ja som to nechala celu noc. Vrch ozdobime podla vlastnej fantazie ovocim alebo slahackou.
Diskusia k receptu