Jogurtová torta s ríbezľami a černicami
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Najskôr pripravíme piškótové cesto a pečieme v tortovej forme pri 160°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
- Želatínu namočíme do vody a rozpustíme. Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme jogurt a želatínu. Piškótový plát natrieme ríbezľovým džemom, nalejeme naň jogurtovú plnku a posypeme čerstvými ríbezľami. Necháme vychladnúť v chladničke.
- Ríbezľovú marmeládu zmiešame s horúcou vodou, pridáme kryštálový cukor, želatínu a zohrejeme. Napoly vychladnutú zmes nalejeme navrch a necháme vychladnúť v chladničke.
- Po obvode tortu posypeme mletými orechmi. Nakoniec dozdobíme ostružinami a čerstvými lístkami mäty.
|