Jogurtová torta s ríbezľami a černicami

Autor receptu: redakcia

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme piškótové cesto a pečieme v tortovej forme pri 160°C asi 30 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Želatínu namočíme do vody a rozpustíme. Smotanu vyšľaháme s cukrom, pridáme jogurt a želatínu. Piškótový plát natrieme ríbezľovým džemom, nalejeme naň jogurtovú plnku a posypeme čerstvými ríbezľami. Necháme vychladnúť v chladničke.
  3. Ríbezľovú marmeládu zmiešame s horúcou vodou, pridáme kryštálový cukor, želatínu a zohrejeme. Napoly vychladnutú zmes nalejeme navrch a necháme vychladnúť v chladničke.
  4. Po obvode tortu posypeme mletými orechmi. Nakoniec dozdobíme ostružinami a čerstvými lístkami mäty.