Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka s medom (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Veľmi dobrá bábovka, ktorá
je robená z celých vajíčok,
jogurtu s pridaním medu.*
Takú som ešte nerobila, len z
piškótového
cesta.
16 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia vymiešame s oboma cukrami. Pridáme biely jogurt.
- Pridáme olej a mlieko a vymiešame nahladko.
- Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta.
- Hrozienka som najskôr dala do pohára, zaliala som ich teplou vodou a nechala chvíľu tam, aby pri pečení nespadli naspodok. Potom som ich pridala do cesta.
- Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Hotové cesto nalejeme do formy.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Tu je už upečená bábovka.
- Kraje aj stred bábovky si môžeme ešte zahorúca nožom trochu ponadvihovať, bude sa nám lepšie vyklápať z formy.
- Ešte za horúca ju celú potrieme medom - po vrchu a aj stredový otvor.
- A hneď ju posypeme strúhaným kokosom.
- Vychladenú ju pokrájame na kúsky.
- Tu je v reze.
- S výsledkom som spokojná, chutí naozaj chutne a je nadýchaná.