Mandľová granola
Jogurt s mandľovou granolou a exotickým ovocím
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
15 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Najskôr pripravíme granolu. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Mandle nasekáme a v mise zmiešame s ovsenými vločkami, olejom a cukrom. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Potom granolu necháme vychladnúť.
- Z pomaranča nožom odkrojíme šupky tak, aby sme sa zbavili aj bielej blanky pod kôrou. Potom nožom vykrajujeme mesiačiky bez blaniek, kvapkajúcu pomarančovú šťavu zachytíme do misky. Pridáme k nej med a rozmiešame.
- Jogurt rozdelíme do dvoch misiek. Pridáme vykrojené mesiačiky pomaranča, na kolieska nakrájané kivi a pokvapkáme pomarančovou šťavou s medom. Posypeme mandľovou granolou a lístkami mäty.
|