Mandľová granola

Jogurt s mandľovou granolou a exotickým ovocím

Autor receptu: redakcia

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme granolu. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Mandle nasekáme a v mise zmiešame s ovsenými vločkami, olejom a cukrom. Zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 10 minút. Potom granolu necháme vychladnúť.
  2. Z pomaranča nožom odkrojíme šupky tak, aby sme sa zbavili aj bielej blanky pod kôrou. Potom nožom vykrajujeme mesiačiky bez blaniek, kvapkajúcu pomarančovú šťavu zachytíme do misky. Pridáme k nej med a rozmiešame.
  3. Jogurt rozdelíme do dvoch misiek. Pridáme vykrojené mesiačiky pomaranča, na kolieska nakrájané kivi a pokvapkáme pomarančovou šťavou s medom. Posypeme mandľovou granolou a lístkami mäty.