Drobné pečivo
Drobné pečivo

Jitterbuggare - švédske drobné pečivo s bielkovým snehom

svedka - fotkasvedka, 8. júla 2020
Jitterbuggare - švédske drobné pečivo s bielkovým snehom
Foto: svedka

V podstate krehké linecké pečivo plnené cukrovým snehom :) Výborná pochúťka.

25
porcií
70 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

200 g
1 dcl
4,5 dcl
1 ks
Plnka:
1 ks
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z ingrediencií vymiesime nelepive cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na hodinku do chladničky.

  2. 2

    Z bielka a cukru si vyšľaháme sneh, nemusí byt úplne tuhý.

  3. 3

    Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou 0,5 cm - ja vaľkám na papieri na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrieme sneh a potom cesto pomocou papiera zrolujeme smerom od seba.

  4. 4

    Nakrájame na 1 cm hrubé kúsky, používame ostrý vrúbkovaný nôž ako na chlieb.

  5. 5

    Rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v strednej časti rúry pri 175 °C 12-14 minút.

    Jitterbuggare - švédske drobné pečivo s bielkovým snehom - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu