Jeseter na masle z medvedieho cesnaku fotorecept

paploska - fotkapaploska, 3. mája 2014 21:02
Ďalšie recepty »
Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept)Foto: paploska

Manžel mi zohnal krásneho jesetera, @mijaita inšpirovala fantastickým maslom a tak vznikol tento lahodný rybársky obedík. Mäso z jesetera je jemné, ale pevné. Ozajstná lahôdka.

4
porcie
30 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Maslo som si pripravila deň vopred podľa receptu od @mijaita a mierne som ho osolila morskou soľou. Je dokonalé (nevieme sa ho dojesť).

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypitvaného, umytého a osušeného jesetera naporcujeme na podkovičky asi 1,5 cm hrubé. Stredovú kosť som vybrala, no potom sa vám bude podkovička pri pečení rozchádzať. Poriadne osolíme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici rozpálime medvedie maslo :-) s PL olivového oleja a podkovičky opečieme z oboch strán do chrumkava.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte pred pečením podkovičiek si pripravíme zemiaky. Pokrájame ich na tenučké plátky (2 mm) a dáme na pekáč spolu s medvedím maslom a kvapkou olivového oleja. Osolíme morskou soľou a pridáme korenie (alebo bylinky, ktoré máte najradšej). Pekáč so zemiakmi dáme na pár minút pod gril. Po 5 minútach pečenia pridáme cherry paradajky.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s citrónovou šťavou a kolieskom masla. Dobrú chuť.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist