Jeseter na masle z medvedieho cesnaku fotorecept

paploska - fotkapaploska, 3. mája 2014
Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept)
Foto: paploska

Manžel mi zohnal krásneho jesetera, @mijaita inšpirovala fantastickým maslom a tak vznikol tento lahodný rybársky obedík. Mäso z jesetera je jemné, ale pevné. Ozajstná Zobraziť celý popisManžel mi zohnal krásneho jesetera, @mijaita inšpirovala fantastickým maslom a tak vznikol tento lahodný rybársky obedík. Mäso z jesetera je jemné, ale pevné. Ozajstná lahôdka.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Maslo som si pripravila deň vopred podľa receptu od @mijaita a mierne som ho osolila morskou soľou. Je dokonalé (nevieme sa ho dojesť).

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypitvaného, umytého a osušeného jesetera naporcujeme na podkovičky asi 1,5 cm hrubé. Stredovú kosť som vybrala, no potom sa vám bude podkovička pri pečení rozchádzať. Poriadne osolíme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvici rozpálime medvedie maslo :-) s PL olivového oleja a podkovičky opečieme z oboch strán do chrumkava.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte pred pečením podkovičiek si pripravíme zemiaky. Pokrájame ich na tenučké plátky (2 mm) a dáme na pekáč spolu s medvedím maslom a kvapkou olivového oleja. Osolíme morskou soľou a pridáme korenie (alebo bylinky, ktoré máte najradšej). Pekáč so zemiakmi dáme na pár minút pod gril. Po 5 minútach pečenia pridáme cherry paradajky.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s citrónovou šťavou a kolieskom masla. Dobrú chuť.

    Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

safran
lákavé a viem si predstaviť, že aj výborné... chcela som pripomenúť citrón, ale vidím ho na fotke, takže si nezabudla :-) len nespomenula
daguska
Velmi pekné,urcite aj velmi chutné,naozaj lákavé.
marianne
paraaada...jesetera som asi este ani nejedla...pekne si to spachala..:-)
afataga
no riadnu mnamku si urobila :-) ako je u teba dobrym zvykom, aj foto krasne, skratka sikovnica sikovna
havino
pekné jedlo, tiež som jesetera nejedla, ale výborne vyzerá
paploska
@eviana ďakujem :-) @havino ja ryby zbožňujem, ale jesetera som robila po prvý krát (nedá sa tak jednoducho zohnať) a naozaj stojí za to :-)
alex37
veru krásne, vydarené, urobila si mi chute, len s tým jeseterom je problém, musím improvizovať a siahnuť po inej rybe :-)
mariamka
myslim, ze dotycny jeseter si ani lepsi osud nevedel predstavit :) parada..,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia