Jeseter na masle z medvedieho cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Manžel mi zohnal krásneho jesetera, @mijaita inšpirovala fantastickým maslom a tak vznikol tento lahodný rybársky obedík. Mäso z jesetera je jemné, ale pevné. Ozajstná lahôdka.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maslo som si pripravila deň vopred podľa receptu od @mijaita a mierne som ho osolila morskou soľou. Je dokonalé (nevieme sa ho dojesť).
  2. Vypitvaného, umytého a osušeného jesetera naporcujeme na podkovičky asi 1,5 cm hrubé. Stredovú kosť som vybrala, no potom sa vám bude podkovička pri pečení rozchádzať. Poriadne osolíme a posypeme čerstvo pomletým čiernym korením.
  3. Na panvici rozpálime medvedie maslo :-) s PL olivového oleja a podkovičky opečieme z oboch strán do chrumkava.
  4. Ešte pred pečením podkovičiek si pripravíme zemiaky. Pokrájame ich na tenučké plátky (2 mm) a dáme na pekáč spolu s medvedím maslom a kvapkou olivového oleja. Osolíme morskou soľou a pridáme korenie (alebo bylinky, ktoré máte najradšej). Pekáč so zemiakmi dáme na pár minút pod gril. Po 5 minútach pečenia pridáme cherry paradajky.
  5. Podávame s citrónovou šťavou a kolieskom masla. Dobrú chuť.