Jesenné jablkovo-makové rezy
Foto: imaginarium
Úžasne svieži koláč, kde sa krásne dopĺňajú jabĺčka a mak.
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
120 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
Maková plnka: | |
200 g pomletý |
|
100 g |
|
250 ml |
|
Jablková plnka: | |
1 kg očistené |
|
2 PL |
|
|
|
2 PL |
|
Čokoládová poleva: | |
150 g |
|
80 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Predpripravíme si jablkovú plnku. Očistené jablká si nastrúhame a podusíme, aby pustili šťavu. Docukríme podľa chuti, pridáme škoricu a odstavíme.
- 2
Upečieme cesto. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a maslom do peny. Pridáme 4 lyžice mlieka a postupne jemne zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 18 minút. Kým nechytí jemne hnedú farbu na vrchu.
- 3
Kým sa pečie cesto, tak si pripravíme makovú plnku. Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a dobre premiešame.
- 4
Na teplé cesto nanesieme makovú plnku a dokončíme jablkovú plnku. Predpripravené podusené jablká zohrejeme a primiešame tam 2 lyžice škrobu rozmiešané v troške vody a prevaríme. Teplé nanesieme na makovú plnku a necháme vychladnúť.
- 5
Polejeme čokoládovou polevou. Čokoládu polámeme, roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme dve lyžice mlieka alebo smotany a maslo. Vymiešame dohladka a polejeme koláč.
Tiež rezy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem Erika za pripomenutie :D Teraz som aj ja dostala chuť na ten marhuľový, takže najbližšie budem piecť ten :) Som rada, že sa ti tak páči.