Jesenné jablkovo-makové rezy

imaginarium - fotkaImaginarium, 29. októbra 2018 19:18
Ďalšie recepty »

Úžasne svieži koláč, kde sa krásne dopĺňajú jabĺčka a mak.

40 min
príprava
18 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks
120 g
100 g
150 g
1 bal.
4 PL
Maková plnka:
200 g pomletý
100 g
250 ml
Jablková plnka:
1 kg očistené
2 PL
2 PL
Čokoládová poleva:
150 g
80 g
2 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Predpripravíme si jablkovú plnku. Očistené jablká si nastrúhame a podusíme, aby pustili šťavu. Docukríme podľa chuti, pridáme škoricu a odstavíme.

  2. 2

    Upečieme cesto. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a maslom do peny. Pridáme 4 lyžice mlieka a postupne jemne zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 18 minút. Kým nechytí jemne hnedú farbu na vrchu.

  3. 3

    Kým sa pečie cesto, tak si pripravíme makovú plnku. Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme cukor a dobre premiešame.

  4. 4

    Na teplé cesto nanesieme makovú plnku a dokončíme jablkovú plnku. Predpripravené podusené jablká zohrejeme a primiešame tam 2 lyžice škrobu rozmiešané v troške vody a prevaríme. Teplé nanesieme na makovú plnku a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Polejeme čokoládovou polevou. Čokoládu polámeme, roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme dve lyžice mlieka alebo smotany a maslo. Vymiešame dohladka a polejeme koláč.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist