Pečená plnená paprika
Pečená plnená paprika

Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) fotorecept

petullka - fotkapetullka, 9. októbra 2020
Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) (fotorecept)
Foto: petullka

Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel manžel na YouTube, ale video bolo v azbuke, tak ani neviem ako sa to presne volalo. Je tam sezónna zelenina, preto mi napadla ta jeseň, aj farebne to ladí.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
1 PL
2 PL (alebo crème fraîche)
1 PL
70 g
1 ks
70 ml
1/2 ČL
1 ČL
Príloha:
1 ks (sladký zemiak)
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriky umyjeme, prerežeme na polovice a očistíme.

    Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky a orestujeme v panvici s horúcim olejom, osolíme, ochutíme korením na kura, pár minút pražíme, posypeme hladkou múkou a chvíľku zase popražíme. Pridáme kyslú smotanu, zamiešame, prilejeme vodu a na malom plameni chvíľu varíme a miešame, kým nám to pekne nezhustne. Ja som pridala aj troška sladkej chilli omáčky. A smotanu mám takú tu vega, teda nie živočíšnu, keďže momentálne nemôžem nič z kravského mlieka, ale musím uznať, že chutí prekvapivo dobre.

    Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Malý plech som si vymazala olejom, poukladala naň papriky a do nich dala pripravené mäso.

    Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypala som nastrúhaným syrom (mne zase veganským) a naukladala kúsky paradajky. Dala som piecť do rúry.

    Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som zvolila kašu z batatu (nakrájaný batat som varila 15-20 minút v osolenej vode, scedila, popučila a pridala kúsok masla a tej vega smotany). No a ružičkový kel - kúsok slaniny som nakrájala na kocky, opražila, pridala očistený a prepolený kel, takých 5 minút restovala, potom som ho osolila, okorenila a dala kúsok sušeného cesnaku, podliala vodou, prikryla pokrievkou a dusila asi 10 minút a nakoniec som zase pridala kúsok tej smotany.

    Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár
Dobrá obměna spojení maska a zeleniny, pěkný a neotřelý receptík. Díky za inspiraci, velmi se mi recept hodí a líbí.