Jerky - sušené mäso

Autor receptu: jahodka6064

Jerky, je rýchla energia bez tukov, plná proteínov vhodná pre športovcov, ale aj pri redukcii nadváhy.

4
porcie
10 minút
príprava
540 - 600 minút
na 60 °C

Postup

  1. Umyté a osušené mäso vložíme do mrazničky na 1 hod, (bude sa lepšie krájať) potom ho pokrájame na 3 mm široké a 4 cm dlhé pásiky,ktoré zmiešame s uvedenými surovinami a necháme 24 hodín odležať v chladničke.
  2. Rúru predhrejeme na 80 stupňov celzia. Mäso poukladáme na plech a vložíme do rúry. po 15 min teplotu znížime na 60 - 70 stupňov celzia a sušíme 9- 10 hodín. Mäso je hotové keď ho ľahko ohneme a prelomíme..... Dobrú chuť :)