Jerky - sušené mäso
Autor receptu: jahodka6064
Jerky, je rýchla energia bez tukov, plná proteínov vhodná pre športovcov, ale aj pri
redukcii nadváhy.
4 porcie |
10 minút príprava |
540 - 600 minút na 60 °C |
Postup
- Umyté a osušené mäso vložíme do mrazničky na 1 hod, (bude sa lepšie krájať) potom ho pokrájame na 3 mm široké a 4 cm dlhé pásiky,ktoré zmiešame s uvedenými surovinami a necháme 24 hodín odležať v chladničke.
- Rúru predhrejeme na 80 stupňov celzia. Mäso poukladáme na plech a vložíme do rúry. po 15 min teplotu znížime na 60 - 70 stupňov celzia a sušíme 9- 10 hodín. Mäso je hotové keď ho ľahko ohneme a prelomíme..... Dobrú chuť :)