Foto: akeber
Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na Zobraziť celý popisDnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na hrianke a ja opečiem ako príloha mi postačí kvasená kapusta a čerstvý chleba. Chuť sa opísať nedá, písala by som ódy :-D .
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Prípadne dochutíme podľa svojej chuti. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať.
-
2
Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.
-
3
Manžel ten najradšej na hriankach.
*****
nebojíš sa parazitov, ked je tá jelenia sviečková surová :-)))
priznám sa, že ja určite nie, však to isté je pri surovej hovädzej sviečkovej a tataráku z nej + surové žĺtky - no chutí mi to tak veľmi, ako sa to spraví za surova a musím zaklopať, že zatiaľ vždy bolo všetko ok DDDDD
- nedá sa nič robiť, je to neskutočná dobrota :-)
ja osobne žiadne obavy nemám :-)))
často som pri divine však dostala takúto otázku od neznalých :-ň
súhlasím s tebou.
Asi pre to že som použila robot :-)