Jemný jelení biftek (fotopostup)

akeber - fotkaakeber, 19. septembra 2014
Jemný jelení biftek (fotopostup)
Foto: akeber

Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na Zobraziť celý popisDnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na hrianke a ja opečiem ako príloha mi postačí kvasená kapusta a čerstvý chleba. Chuť sa opísať nedá, písala by som ódy :-D .

20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 - 700 g
3 ks
1 ks
2 strúčiky
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Prípadne dochutíme podľa svojej chuti. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať.

    Jemný jelení biftek (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.

    Jemný jelení biftek (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Manžel ten najradšej na hriankach.

    Jemný jelení biftek (fotopostup) - obrázok 3

Diskusia k receptu

zolik
@akeber , uprimne, mne by bolo velmi luto skoro 3/4kg takeho vysoko kvalitneho mäsa pomliet na mäsovom strojceku. Ale viem si Tvoj tatarak predstavit ako predjedlo, tak zo 100-150g klasicky naskrabanych nozom. A preto aj ukladam do kk k rubrike "Divina". Pekny Weekend.
1x akeber
pusta
@akeber , už 2. deň naberám odvahu, ale spýtam sa:-)
nebojíš sa parazitov, ked je tá jelenia sviečková surová :-)))
priznám sa, že ja určite nie, však to isté je pri surovej hovädzej sviečkovej a tataráku z nej + surové žĺtky - no chutí mi to tak veľmi, ako sa to spraví za surova a musím zaklopať, že zatiaľ vždy bolo všetko ok DDDDD
- nedá sa nič robiť, je to neskutočná dobrota :-)
akeber
@pusta smelo :-D ja nemám problém odpovedať, čo viem odpoviem :-) Hrozba besnoty, svalovca či moru postihuje zväčša mäsožravú všežravú zver, jelenie je skôr ako hovädzie, teda k tomuto má najbližšie, mor sa vyskytuje u diviačej zveri no táto zver sa pravidelne vakcínuje (tabletky sa zahrabávajú pod malú vrstvu zeme pri soliskách a krmelcoch) tam si ich diviaky vyhrabú a zožerú. Každej diviačej sa po odstrele odoberie vzorka ktorá až po schválení veterinárom môže byť mäso použité na konzumáciu. Jelenie mäso je veľmi kvalitné ( táto zver hocičo nezožerie, ani chemicky ošetrované ani zhnité najradšej má repu a cviklu z mojej záhrady :-D) a ja sa nepamätám že by sa niekto infikoval alebo nakazil. Ja po celí svoj život konzumujem pravidelne mäso z zveriny ....dedo bol poľovník, otec, brat aj manžel.
eviana
@akeber , som stratila reč... krása, ja by som si veru dala veľmi rada túto lakocinku a bez najmenších obáv, naopak s veľkou radosťou... 5*
zolik
@akeber , keby som mala po ruke tolkych polovnikov tiez by som nerobila drahoty ;-) divinu mame velmi radi. Na moju obhajobu: Tu (Svajc) stoji 1kg jelenej svieckovice v obchode nieco cez sto eur. Prajem Ti pekny vecer.
pusta
@akeber , dakujem za perfektnú odpoved :-)))
ja osobne žiadne obavy nemám :-)))
často som pri divine však dostala takúto otázku od neznalých :-ň
súhlasím s tebou.
1x akeber
havino
u nás, ako u vás, môj surové na hrianke a ja aspon prepečené, tiež sa nebojím, máme zdroj kontrolovaný a spolahlivý pár rokov, polovníci profesionali,až posadnutí pravidlami, nie že idú na tajňáša strielať, ale nerobila som ešte za surova, lebo mne to nechutí a tak isto divinu, jelenie, nerobím len divinové recepty, mávam jej tolko, že bežne z nej varím , pekný recept
akeber
Ďakujem Vám, viete bolo by sa zamyslieť čo vlastne jeme. Ja už dobre dávno zo zásady nenakupujem mäso a zeleninu v hypermarketoch. Je to poľutovanie nad tým čo dokážu urobiť len aby im to prinieslo peniaze. @zolik :-) to je veľa aj povedať! @eviana ,@terinka55 veľmi pekne ďakujem.
vlado29
Akeber, ahoj, max. súhlas s nenakupovaním mäsa v hyper..., je to ... . Recept je nenormálne ok :),okamžite uložený!!! Len jedna otázka- príprava 20 min?!?!?! Ja som sa s tým páral 50 min! Síce robil som dupla recept, ale aj tak ? Ďakujem
vlado29
Ahoj, asi musím zmeniť značku, ten Sencor je pomalý :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia