Jemný jelení biftek (fotopostup)

Autor receptu: akeber

Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na hrianke a ja opečiem ako príloha mi postačí kvasená kapusta a čerstvý chleba. Chuť sa opísať nedá, písala by som ódy :-D .

20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Prípadne dochutíme podľa svojej chuti. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať.
  2. Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.
  3. Manžel ten najradšej na hriankach.