Jemný jelení biftek (fotopostup)
Autor receptu: akeber
Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery.
Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na
hrianke a ja opečiem ako príloha mi postačí kvasená kapusta a čerstvý chleba. Chuť sa
opísať nedá, písala by som ódy :-D .
20 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Prípadne dochutíme podľa svojej chuti. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať.
- Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.
- Manžel ten najradšej na hriankach.