Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jemný jablkový koláč z krupicového cesta videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 9. júna 2021
Jemný jablkový koláč z krupicového cesta (videorecept)
Foto: cesminaz

Ľahučké krupicové cesto ochutené citrónovou kôrou a šťavnaté jablká sú jedna úžasná kombinácia :-) Fantastická jablková rýchlovka z jemného, nadýchaného cesta, ktorú zvládne každý.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/06/jemny-jablkovy-kolac-z-krupicoveho-cesta.html?m=1

35 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

Cesto:
350 g
300 g
4 ks
3 dl
2 dl
1 dl
2 bal.
z 1  citróna
1 KL
1 KL
1/2 KL
Okrem toho:
5 ks
3-4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista. Následne postupne a striedavo vmixujeme ostatné suroviny. Čiže olej, mlieko a múku, ktorú sme zmiešali s krupicou, práškom do pečiva, sódou bikarbónou a so soľou. Nakoniec pridáme aj nastrúhanú citrónovú kôru. Máme dostať dosť riedke/tekuté cesto, to preto, lebo tá krupica počas pečenia napučí a potrebuje dosť veľa tekutiny.

  2. 2

    Následne zmiešame nadrobno nakrájané jablká so škoricou a práškovým cukrom. Čo sa týka jabĺk je lepšie ich očistiť a nakrájať už vopred :-) Škoricu dajte podľa svojej chuti, ale práškový cukor neradím uberať, lebo vďaka nemu je chuť jabĺk v koláči jemnejšia a počas pečenia pustia od cukru jablká aj viacej šťavy :-)

  3. 3

    Cesto vylejeme na vymastený, múkou poprášený plech. Na vrch porozdeľujeme jablká a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na cca 30-35 minút. Treba si to radšej sledovať a spraviť aj skúšku ihlou :-)

  4. 4

    Koláč necháme poriadne vychladnúť, pokrájame a môžme podávať. Podľa chuti môžeme posypať aj práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť!

    Jemný jablkový koláč z krupicového cesta (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Lacné jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu