Jemný jablkový koláč z krupicového cesta videorecept
Ľahučké krupicové cesto ochutené citrónovou kôrou a šťavnaté jablká sú jedna úžasná kombinácia :-) Fantastická jablková rýchlovka z jemného, nadýchaného cesta, ktorú zvládne každý.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2021/06/jemny-jablkovy-kolac-z-krupicoveho-cesta.html?m=1
na 180 °C
Foto: cesminaz
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
300 g |
|
4 ks |
|
3 dl |
|
2 dl |
|
1 dl |
|
2 bal. |
|
z 1 citróna |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
Okrem toho: | |
5 ks |
|
3-4 PL |
|
|
Postup
-
1
Celé vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista. Následne postupne a striedavo vmixujeme ostatné suroviny. Čiže olej, mlieko a múku, ktorú sme zmiešali s krupicou, práškom do pečiva, sódou bikarbónou a so soľou. Nakoniec pridáme aj nastrúhanú citrónovú kôru. Máme dostať dosť riedke/tekuté cesto, to preto, lebo tá krupica počas pečenia napučí a potrebuje dosť veľa tekutiny.
- 2
Následne zmiešame nadrobno nakrájané jablká so škoricou a práškovým cukrom. Čo sa týka jabĺk je lepšie ich očistiť a nakrájať už vopred :-) Škoricu dajte podľa svojej chuti, ale práškový cukor neradím uberať, lebo vďaka nemu je chuť jabĺk v koláči jemnejšia a počas pečenia pustia od cukru jablká aj viacej šťavy :-)
- 3
Cesto vylejeme na vymastený, múkou poprášený plech. Na vrch porozdeľujeme jablká a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na cca 30-35 minút. Treba si to radšej sledovať a spraviť aj skúšku ihlou :-)
- 4
Koláč necháme poriadne vychladnúť, pokrájame a môžme podávať. Podľa chuti môžeme posypať aj práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť!
- 5
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Milá @mijaita som rada, že si bola ty aj návšteva spokojná :-) Dakujem za odozvu a pozdravujem!