Jemný a voňavý jablkový koláč
Foto: helena10
Kto upečie, neoľutuje.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks domáce |
|
120 g |
|
štipka |
|
1/2 bal. (alebo podľa chuti) |
|
130 ml |
|
200 ml |
|
250 g |
|
14 g |
|
Jablková plnka: | |
700 g |
|
1 PL (alebo podľa chuti) |
|
1 PL |
|
2 PL (alebo kokosová múčka) |
|
Okrem toho: | |
|
|
(na vysypanie plechu) |
|
(na vysypanie plechu) |
|
Postup
-
1
Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky s troškou soli, kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nim pridáme žĺtky, olej, mlieko a nakoniec polohrubú múku s práškom do pečiva, vymiešame na najnižšej rýchlosti mixéra.
- 2
Polovicu hotového cesta rozotrieme na pomastený a posypaný plech 20 x 30 cm. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť na 6 minút.
- 3
Ošúpané jablká nastrúhame, ochutíme lyžicou cukru (podľa kyslosti), lyžicou detskej krupice a 2 lyžicami kokosu (alebo si jablká môžete ochutiť podľa vlastnej chuti).
- 4
Ochutené jablká rozložíme na zapečenú polovicu cesta, trochu zarovnáme a na jablká vylejeme zostávajúce cesto, ktoré natrieme na celý povrch jabĺk.
- 5
Vložíme späť do rúry na nezmenenú teplotu 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Kontrolujeme špajľou.
- 6
Vychladnutý koláč nakrájame a posypeme troškou práškového cukru.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu