Jablkový koláč

Jemný a voňavý jablkový koláč

Autor receptu: helena10

Kto upečie, neoľutuje.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky s troškou soli, kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nim pridáme žĺtky, olej, mlieko a nakoniec polohrubú múku s práškom do pečiva, vymiešame na najnižšej rýchlosti mixéra.
  2. Polovicu hotového cesta rozotrieme na pomastený a posypaný plech 20 x 30 cm. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť na 6 minút.
  3. Ošúpané jablká nastrúhame, ochutíme lyžicou cukru (podľa kyslosti), lyžicou detskej krupice a 2 lyžicami kokosu (alebo si jablká môžete ochutiť podľa vlastnej chuti).
  4. Ochutené jablká rozložíme na zapečenú polovicu cesta, trochu zarovnáme a na jablká vylejeme zostávajúce cesto, ktoré natrieme na celý povrch jabĺk.
  5. Vložíme späť do rúry na nezmenenú teplotu 180 stupňov a pečieme 20-25 minút. Kontrolujeme špajľou.
  6. Vychladnutý koláč nakrájame a posypeme troškou práškového cukru.