Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Jemné turecké rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 4. januára 2020
Jemné turecké rožky (fotorecept)
Foto: olinecka

Jemné rožky, z ktorých sa budú tešiť všetci, ktorí majú radi kysnuté koláčiky.

40 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnčeky (1 hrnček = 200 ml)
1 hrnček
2 ks
1 1/2 ČL
2-3 PL
5-6 hrnčekov
1 kocka
 (na posypanie)
Plnka tvarohová:
Plnka pudingová:
500 ml
1 bal.
2-3 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    V troche vlažného mlieka necháme nakysnúť kvások. Zostatok vlažného mlieka dáme do väčšej misy pridáme olej, 1 žĺtok, kvások, cukor, soľ, premiešame. Bielky vyšľaháme do tuha, jeden žĺtok necháme na potretie cesta.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Do tekutej zmesi po hrnčekoch pridávame preosiatu múku a nakoniec do cesta vmiešame tuhý sneh z bielkov.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť tak na 1 1/2 hodiny.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Plnky: Z mlieka, vanilkového pudingu, krupice a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. K tvarohu primiešame vanilínový cukor, hrozienka a citrónovú kôru.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Z cesta urobíme menšie bochníky 16-18 ks. Každý rozvaľkáme do tvaru kruhu, na vrchnú časť dáme plnku a spodnú tvorítkom nakrojíme, viď foto. Zrolujeme do tvaru rožkov.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme žĺtkom, do ktorého pridáme 2 PL mlieka. Necháme na plechu trocha nakysnúť.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme do zlatista 20-25 minút. Hotové posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.

    Jemné turecké rožky (fotorecept)  - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu