Trené cesto

Jemné trené cesto

Autor receptu: redakcia

Cukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku, sneh z bielkov a tak ďalej... Lenže výsledok vás očarí.

1 dávka
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu so 100 g cukru do svetlej peny. Potom do maslovej peny po jednom zašľaháme žĺtky.
  2. Z bielkov, zo soli a zvyšných 50 g cukru pomaly vyšľaháme sneh. Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha.
  3. Múku zmiešame so zemiakovým škrobom a sódou bikarbónou.
  4. Do maslovej peny primiešame pomocou stierky najskôr šľahačku, potom striedavo múčnu zmes a sneh z bielkov. Hotové cesto ďalej použijeme na prípravu koláča.
  5. Z tohto treného cesta si môžete upiecť napríklad ríbezľový koláč s posýpkou (recept nájdete po kliknutí na odkaz)...
  6. ...alebo vyskúšajte chutné mafiny s posýpkou (recept nájdete po kliknutí na odkaz)
  7. ...či výborný višňový chlebík (recept nájdete po kliknutí na odkaz).