Trené cesto
Jemné trené cesto
Autor receptu: redakcia
Cukrársky recept na jemné trené cesto sa vám možno bude zdať komplikovaný: treba vyšľahať maslo, šľahačku, sneh z
bielkov a tak ďalej... Lenže výsledok vás očarí.
1 dávka porcia |
30 minút príprava |
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu so 100 g cukru do svetlej peny. Potom do maslovej peny po jednom zašľaháme žĺtky.
- Z bielkov, zo soli a zvyšných 50 g cukru pomaly vyšľaháme sneh. Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha.
- Múku zmiešame so zemiakovým škrobom a sódou bikarbónou.
- Do maslovej peny primiešame pomocou stierky najskôr šľahačku, potom striedavo múčnu zmes a sneh z bielkov. Hotové cesto ďalej použijeme na prípravu koláča.
- Z tohto treného cesta si môžete upiecť napríklad ríbezľový koláč s posýpkou (recept nájdete po kliknutí na odkaz)...
- ...alebo vyskúšajte chutné mafiny s posýpkou (recept nájdete po kliknutí na odkaz)
- ...či výborný višňový chlebík (recept nájdete po kliknutí na odkaz).