Foto: mariaklara
Toto pečivo mi chuťou pripomína voľakedajšie "Máčané sušienky v čokoláde". Boli to také menšie štvorčeky, neviem, či sa ešte predávajú. Recept mám z knihy Zobraziť celý popisToto pečivo mi chuťou pripomína voľakedajšie "Máčané sušienky v čokoláde". Boli to také menšie štvorčeky, neviem, či sa ešte predávajú. Recept mám z knihy "Varíme aj bez skúseností". Pečiem ho na Vianoce a na Veľkú noc s menšou úpravou.
príprava
na 125-150 °C
Postup
-
1
Všetko spolu zmiesime na hladké cesto a odložíme na 2-3hod. do chladničky.
-
2
Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku. Pečieme na fólii na pečenie asi 6-8 min. pri 125°-150° C.
-
3
Vychladnuté zlepujeme džemom a oba konce máčame v čokoláde. (kto nechce, nemusí ich zlepovať džemom, stačí ich len máčať v čokoláde).
a potom celkom dolu za dobou pripravy pecieme 45 min ???!!!
teplota aj hore aj dolu rovnaka
Tak ako je to vlastne spravne?
ano je ich dostat, ale tie kupovane sa mi zdaju suche. toto je proste super.
su vynikajuce, ale narastli viac, ako som ratala, tak sa mi pozliepali, ale nevadi, repete budem vediet ze dat dalej od seba :-)
a v mojom pripade dvojnasobny cas na 180°C
Dobry napad... dakujeme.
@Mariaklara velmi pekne keksiky, ozaj ako z magazinu!
@Lily1983 , to sú reálne stupne, ja mám el.sporák, ktorý má už možno aj 33 - 34 rokov a také špirály, že ja keby som piekla piškótu na 180 - 200°, tak by som z rúry vytiahla zhoreninu...:-) ja vždy hovorím, že každý si svoju rúru pozná....:-)
Prosim vas,ked davate ten nadstavec,nechavate aj šaibu v strojčeku?
Dakujem za odpoved