Jemné strojčekové pečivo fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 12. novembra 2011

Toto pečivo mi chuťou pripomína voľakedajšie "Máčané sušienky v čokoláde". Boli to také menšie štvorčeky, neviem, či sa ešte predávajú. Recept mám z knihy Zobraziť celý popisToto pečivo mi chuťou pripomína voľakedajšie "Máčané sušienky v čokoláde". Boli to také menšie štvorčeky, neviem, či sa ešte predávajú. Recept mám z knihy "Varíme aj bez skúseností". Pečiem ho na Vianoce a na Veľkú noc s menšou úpravou.

60 minút
príprava
6-8 minút
na 125-150 °C

Suroviny

500 g
250 g
125 g
250 g
200 g, /Gustin/
3 ks
1 ks
 na vymastenie




Postup

  1. 1

    Všetko spolu zmiesime na hladké cesto a odložíme na 2-3hod. do chladničky.

    Jemné strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto pretláčame cez ozdobnú formičku na mäsovom mlynčeku. Pečieme na fólii na pečenie asi 6-8 min. pri 125°-150° C.

    Jemné strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté zlepujeme džemom a oba konce máčame v čokoláde. (kto nechce, nemusí ich zlepovať džemom, stačí ich len máčať v čokoláde).

    Jemné strojčekové pečivo (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

xanadu1955
@Mariaklara. recept vyzerá výborne ale chcela by som sa opýtať, či namiesto Palmarínu môže byť maslo, nerobím s Herou, Palmarínom ani inými tukmi lebo deti mi to nechcú nechutí im to, ďakujem, príjemné sviatky
1x maabel
marienka44
Uz ich mam ako tycinky upecene a zlepene, recept trochu odlisný. Ma to rád moj vnuk.
carna
musim sa opitať to tam ide 250g palmarin a ešte 125g masla ake pitam sa lebo sa my pači recept ,,,ahojte
1x asia
codumda
bod 2 - pecieme na pomastenom plechu 6-8 min
a potom celkom dolu za dobou pripravy pecieme 45 min ???!!!
teplota aj hore aj dolu rovnaka
Tak ako je to vlastne spravne?
evanaaa
Iste to prvé, veď za 45 min. by boli spálené, a ten margarín a maslo aj mňa zaujíma - dáva sa oboje naraz ?
mariaklara
xanadu1955, s čistým maslom som ich nerobila, skús urobiť len polovičnú dávku, ak sa podaria, daj vedieť. Z celej mojej uvedenej dávky som mala 4 vyšuchovacie plechy, na 1 plech sa zmestilo 6x9 tyčiniek a dlhé boli asi 5,5cm, po upečení mali asi 6cm. Poradím vám dievčatá, skúste piecť na fólii na pečenie, je to myslím lepšie ako na papieri. V noci som ich na nej piekla, je to úžasná vecička, nemusela som umývať mastné plechy, len som fóliu utrela vlhkou hubkou. Teraz majú tú fóliu v Lidli. Stojí len 2.49 eur.(dá sa 300x použiť). Ospravedlňujem sa, tá doba pečenia 1 plechu je 6-8 min. carna, to maslo tam ide normálne, žiadna náhrada masla. evanaaa, áno, oboje sa dávajú naraz. Zajtra sa pokúsim pridať foto.
viedra
prave som ich dopiekla ale namiesto zlateho klasu davam kokosovu mučku
evanaaa
Mariaklara, je to podobné ako tie koláčiky z krehkého cesta, ktoré predávajú ( aj v Lídli ), zlepované lekvárom, máčané v čokoláde, len sú trochu sypké - krehké. Nie sú to tie, čo spomínaš?
sneica
paci sa mi recept,paci sa mi fotopostup lebo je v nom to co som ja potrebovala vidiet,takze dakujem...pecivko je nadherne za recept som vdacna...
1x asia
diabambulka
máš ich ako maľované, krásne. Doma u mojej mamy sme tiež voľakedy robievali strojčekové pečivko vždy na Vianoce a namlo chybu :-)))
anaska
@Mariaklara , naozaj pekná práca. Na tie, ktoré sú v strede, si použila iný druh čokolády? Sú lesklejšie, prezraď svoju "vychytávku" @viedra , toto pečivo som jedla s kokosom, bez zlatého klasu i s ním. Kokos dá výraznejšiu chuť ale so zl. klasom sú jemnejšie.
ancicka
Parádne tyčinky.Poznám tento rcp.Môžem iba odporučať.Sú výborné jemné,ked trocha postoja.
pivonka
Máš ich krásne, ako jeden. A to už vážne pečiete na Vianoce? Ufff!
tinca
sú veľmi pekné,typické vianočné pečivko :)
astheart
Dělám podobné. Ani nevím podle jakého receptu. Vždycky najdu nějaký recept na křehké těsto se škrobem (udělá to samé jako zlatý klas) v kuchařské knize. Spojuji jahodovou nebo meruňkovou marmeládou a máčím do poloviny v čokoládě. Moje sestra říká, že lepší nejedla - hahaha, pokaždé je ten recept na těsto jiný. Tenhle si uložím a budu je dělat takhle.
vierik
Klasika nikdy nesklame,máš ich krásne ako jeden.
elisticka
tieto strojcekove musim robit kazde vianoce...syn sa ich nevie dojest.-))mma trochu iny recept ale ukladam si aj tento vyzeraju super...
tatranka
Takže Vianoce u vás už môžu prísť.Je to vďačné pečivo.Vydrží dlho a stále je chutné.Máš ich veľmi pekné.
aroooo
Krásne a určite chutné, mám podobný recept bez zl. klasu s kakaom a trochou kokosu, dnes mi doniesla ochutnať suseda, piekla to podľa môjho receptu, sú tmavé a chuťou pripomínajú niekdajšie esíčka, niekedy to sem pridám
valeri
Darmo klasika je klasika, stále chutné a obľúbené keksíky aj u nás.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
pekná práca, o tej čokoláde ani nehovorím. Krásna lesklá, to sa mne nemôže stať. Asi sú ešte mokré.
1x asia
marianne69
Klarka ako by ich jedna mater mala:-)krasne,ja strojcekove nepeciem,tento rok skusim prvy krat podla Teba.
mojack
Tento recept bol už raz vloženy /prva diskusia 17. decembra 2010 / prečo je tu znova?
1x asia
alexdidi
Koláčiky sú krásne,ale aj mňa by zaujímali tie minuloročné komentáre...žeby teraz bol vložený fotopostup?
anajka
Je to jedno, ja sa teším že je to tu lebo to čítam prvýkrát. Ďakujem za receptík - ukladám.
medovnicek
podobné zvyknem robiť aj ja a mám ich veľmi rada, inak máš tie tyčinky jednu ako druhú ako keby si ich pravítkom merala
anajka
Náhodička, Ty si z mesta Vráble a ja som bola za sloboda Vrábelová. Pozerala som Tvoje recepty a sú všetky tvrdo použiteľné!!!!!!!!!!!
mariaklara
Ja sa Vám všetkým veľmi, veľmi ospravedlňujem, že som tento recept dala ako nový. On tu už bol vložený mnou vlani, ako píše @mojack , ja som si totiž porovnávala recept, ktorý dávala asi v piatok niektorá varecháčka a stalo sa to, čo som nechcela, naskočil, ako čakajúci na zverejnenie. Tak Vás prosím o prepáčenie. A všetkým, ktorí mi poslali komentár ďakujem, mnohým som pripomenula tento recept a hlavne, že Vianoce sú pred dverami.
ata8888
Klari este ,ze si sa zmylila ja sa tesim tomuto pecivu ukladam a na Vianoce urcite peciem od teba receptiky nam chutia...ozaj a gratulujem ku dalsiemu vnucatku...cmuk
matased
pekné rovnomerné tvary a vďačné pečivko. Ukladám
babkamt
Strojčekové pečivo u nás na vianoce nemôže chýbať.Mám trochu iný recept.Tvoj ukladám do kk.
annaemilia
Ďakujem za perfektný zákusok, je z neho veľa kúskov a je výborný aj pekný na vzhľad. Som veľmi spokojná. Prajem ti veľa nápadov na ďaľšie recepty.
mariaklara
@annaemilia , vitaj na vareche, konečne si medzi nami. Uvidíš, že neobanuješ. Ako vidím, potom to dopadlo dobre, vieš o čom hovorím.
sllniecko007
Dobry den, vyskusala som Vas recept a kolaciky su velmi dobre :-) vyskusala som vsak aj inu cariantu, ktoru som si urobila podla seba. Urobila som si dve polovicne davky, do jedne som dala namiesto 100g zlateho klasu iba 40g a 60g som dala pomlete vlazske orechy a do druhej som pridala trosku mandloveho likeru a madlovej esencie, oboje su velmi jemne a chutne :-) nebojte sa exerimentovat :-)
betuska131g
Vyzerá to super. Práve sa chystám piecť. Zaujíma ma tá čokoládová poleva, je nádherne lesklá. Akú si použila? Poraď.
mariaklara
@betuska , používam lídl-ovú čokoládu 200g, obsahuje 52% kakaa, no a na 100g čokolády pridám ceru asi ako veľký vlašský orech a tiež toľko isto bravčovú masť. Ak sa ti bude zdať bledá, pridaj kakao, ale nie do teplej polevy, aby sa z kakaa neurobili hrudky. Samozrejme, že to robím na pare. A môžeš použiť aj figarovú čokoládu, len nech je dobre tmavá, to je jedno. Držím palce, nech sa ti podarí.
jozka2
no,vyzeraju nadherne milujem vianocne pecivo a peciem niekedy aj 20 druhov samozrejme potom porozdavam ako vianocnu pozornost znamym,nieco zabalim do krabic a vydrzia aj 2 mesiace,ale musia byt uzavrete.
cathushka
ako sa Vam podarilo mat ich rovnakej dlzky? mam zamiesene a o hodku a pol idem piect. neviem ci si stihnete precitat moju otazku, ale tak chutne budu aj tak, len nebudu ako jeden.
mariaklara
@cashushka , mrzí ma, že som neodpovedala včera, ale bola som na porade a vrátila som sa neskoro večer, už som nemala chuť otvárať net, verím aj napriek tomu, že sa ti podarili. Ja to mám už asi " v oku ", ale ak sú niektoré krátke, znovu ich dám do mlynčeka, dĺžku si určuješ sama. No a dnes sú už určite upečené, ako sa ti páčia?
mariaklara
Ešte som zabudla pripomenúť, že tesne pod mlynček si položím doštičku ( lopárik ), aby som to mohla odkrojiť.
cathushka
nevadi,, nakoniec som to riesila inym sposobom, ale zaujima ma este, ci sa pekne odlepuju od plechu ak je ponatierany. mne totiz neostava nic ine iba pouzivat tu pistol na keksy, tu tycinkovu formicku. dnes som ich skusala z mensej davky a boli uuuzasneee. nie take pekne ako tieto, ale chutovo uzasne.
mariaklara
@cathushka , ja ich pečiem na tej čiernej fólii, kúpila som ju v Lidl-i, nepotieram plech, som s ňou veľmi spokojná. To je tvoj link na facebbooku? Som rada, že ti chutili, možno som to už spomínala v diskusii vyššie, že mne pripomínajú také maslové, štvorcové sušienky, odspodu máčané v čokoláde, čiže, polomáčané. Myslím, že ich ešte dostať kúpiť.
cathushka
ano to je moj link, neprispievam na varechu velmi, ale chodim sa sem rada inspirovat a vzdy uvadzam zdroje receptov - nepaci sa mi take to chvalenie sa cudzim perim.
ano je ich dostat, ale tie kupovane sa mi zdaju suche. toto je proste super.
hralka
mám rôzne recepty na toto pečivko,ale tento si ukladám,lebo zajtra sa chystám piecť a aj priateľke a veruže by som ju mohla prekvapiť a potešiť aj týmito,dúfam,že sa podaria,lebo ich berie do Írska,tak aby hanba nebola,lebo zákon schválnosti práve vtedy perfektne funguje
mariaklara
Mne sa zatiaľ vždy podarili, dúfam, že tentokrát zákon schválnosti nebude fungovať, @hralka , držím ti päste, daj vedieť, ako si dopadla.
eva53
vyskúšal niekto pretláčací lis na pečivo? Krásne, volajú po ochutnaní.
mariaklara
@eva53 , neviem, či by to šlo, určite by si sa nadrela, radšej by som si zohnala tú hlavicu, alebo ako sa to odborne volá.
sneica
tak som si receptik aj tento rok otvorila a idem piect...ked som si nasla pred rokom tento receptik na Vareche tak som si hned sla kupit tu formicku na masovy mlyncek...super...@mariaklara dakujem :)
kukulienka71
mariaklara,Ty si chirurgička v civile? :-)máš neskutočne presnú a šikovnú ruku/ruky.Aj zdobenie medovníčkov máš nádherné aj tieto keksíky krásne rovnaké,žasnem:-O.Podobný recept má mama,ale musela som Ťa pochváliť!5*
smejkad
prave ich robim :-)
su vynikajuce, ale narastli viac, ako som ratala, tak sa mi pozliepali, ale nevadi, repete budem vediet ze dat dalej od seba :-)
a v mojom pripade dvojnasobny cas na 180°C
lily1983
Tie stupne su ozaj realne? Nieje to kratko? Dakujem. Zajtra sa ich chystam robit snad sa zadaria :)
mariaklara
@Lily1983 (17.12.2017 19:37)

@Lily1983 , to sú reálne stupne, ja mám el.sporák, ktorý má už možno aj 33 - 34 rokov a také špirály, že ja keby som piekla piškótu na 180 - 200°, tak by som z rúry vytiahla zhoreninu...:-) ja vždy hovorím, že každý si svoju rúru pozná....:-)
milad
...skúste do cesta pridať drvený aníz a fenikel, asi 1 kopcovitú kávovú lyžičku. Získajú jedinečnú chuť, sú iné ako všetko ostatné vianočné pečivo. Robila som pokusy aj s čiernym čajom s bergamotom, nám chutili...a ďakujem za základ receptu @mariaklara
monika878
@sneica (22.12.2012 10:13)

Prosim vas,ked davate ten nadstavec,nechavate aj šaibu v strojčeku?
Dakujem za odpoved