Šišky

Jemné šišky plnené marmeládou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Aj takouto dobrotou môžete dnes prekvapiť svoju rodinu.

16
porcií
30 (+ kysnutie) minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Maslo rozpustíme, vajíčko rozšľaháme, mlieko ohrejeme a všetko pridáme do cesta.
  3. Vymiesime cesto, vrch potrieme olejom, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
  4. Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme.
  5. Pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút na pracovnej doske.
  6. Pred vložením do rozpáleného oleja do stredu šišky vykrojíme otvor.
  7. Vyprážame na miernom plameni oleji z oboch strán do zlatista. Pred podávaním posypeme kryštálovým a vanilínovým cukrom a dozdobíme marmeládou.
  8. A nič nazmar, odrezky cesta tiež vypražíme a posypeme cukrom. Dobrú chuť.