Šišky
Jemné šišky plnené marmeládou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Aj takouto dobrotou môžete dnes prekvapiť svoju rodinu.
16 porcií |
30 (+ kysnutie) minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame. Maslo rozpustíme, vajíčko rozšľaháme, mlieko ohrejeme a všetko pridáme do cesta.
- Vymiesime cesto, vrch potrieme olejom, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť.
- Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme.
- Pomocou formičky alebo pohárom vykrojíme šišky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút na pracovnej doske.
- Pred vložením do rozpáleného oleja do stredu šišky vykrojíme otvor.
- Vyprážame na miernom plameni oleji z oboch strán do zlatista. Pred podávaním posypeme kryštálovým a vanilínovým cukrom a dozdobíme marmeládou.
- A nič nazmar, odrezky cesta tiež vypražíme a posypeme cukrom. Dobrú chuť.