Jemné mrkvové rezy fotorecept
Foto: elenas
Jemnučké, voňavé a jednoduché na prípravu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks veľké |
|
190 g (alebo kryštálový biely) |
|
100 ml |
|
180 g nastrúhaná |
|
170 g |
|
1 ČL (alebo perníkové korenie alebo pomarančová kôra) |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
Plnka: | |
350 g |
|
250 ml (33 %) |
|
70 g |
|
Na ozdobu: | |
sekané |
|
Postup
-
1
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Cukor môžete použiť hnedý alebo klasický biely, hnedý pridáva peknú tmavú farbu. Cukor s olejom spolu vyšľaháme, pridáme po jednom vajcia. Po každom vajci dobré prešľaháme, pridáme soľ a premiešame.
-
2
Múku premiešame s kypriacim práškom, sódou a škoricou (podľa chuti môžete pridať kardamóm, perníkové korenie, alebo pomarančovú kôru). Zmes preosejeme a zamiešame do cesta. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a všetko spolu premiešame.
-
3
Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30x40 cm) vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20-25 minút.
-
4
Korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí okraje korpusu zarovnáme nožom z každej strany (asi 1 cm) a odrezky odložíme. Zarovnaný korpus rozrežeme na tri rovnaké diely, prevrátime a odstránime papier na pečenie.
-
5
Urobíme plnku. Mascarpone, cukor a studenú smotanu na šľahanie spolu vyšľaháme do tuha.
-
6
Každý diel natrieme krémom a poukladáme na seba. Vrch a boky natrieme zvyšným krémom, trochu môžeme nechať aj na ozdobu. Odrezky nastrúhame na strúhadle na omrvinky a obsypeme boky rezov. Vrch ozdobíme sekanými orechmi a trochu posypeme práškovým cukrom.
-
7
Necháme 1-2 hodiny schladiť. Dobrú chuť. Rezy sú veľmi jemné, mäkké a rozplývajú sa na jazyku.
Ďakujem krásne za komentár, milá @haji , teší ma, že som inšpirovala.
Ďakujem pekne.
Ďakujem za komentár, úplne s tebou súhlasím @siuuu , krásne vyzerá tvoj zákusok, s tou pomarančovou šťavou určite dobrota, nabudúce spravím aj ja.
Ďakujem za komentár, úplne s tebou súhlasím @siuuu , krásne vyzerá tvoj zákusok, s tou pomarančovou šťavou určite dobrota, nabudúce spravím aj ja.