Mrkvový zákusok
Mrkvový zákusok

Jemné mrkvové rezy fotorecept

elenas - fotkaelenas, 18. apríla 2020
Jemné mrkvové rezy (fotorecept)
Foto: elenas

Jemnučké, voňavé a jednoduché na prípravu.

8-10
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks veľké
190 g (alebo kryštálový biely)
100 ml
180 g nastrúhaná
170 g
1 ČL (alebo perníkové korenie alebo pomarančová kôra)
1/3 ČL
1 ČL
0,5 ČL
Plnka:
350 g
250 ml (33 %)
70 g
Na ozdobu:
 sekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Cukor môžete použiť hnedý alebo klasický biely, hnedý pridáva peknú tmavú farbu. Cukor s olejom spolu vyšľaháme, pridáme po jednom vajcia. Po každom vajci dobré prešľaháme, pridáme soľ a premiešame.

    Jemné mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku premiešame s kypriacim práškom, sódou a škoricou (podľa chuti môžete pridať kardamóm, perníkové korenie, alebo pomarančovú kôru). Zmes preosejeme a zamiešame do cesta. Nakoniec pridáme nastrúhanú mrkvu a všetko spolu premiešame.

    Jemné mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rovnomerne rozotrieme na plech (30x40 cm) vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 20-25 minút.

    Jemné mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí okraje korpusu zarovnáme nožom z každej strany (asi 1 cm) a odrezky odložíme. Zarovnaný korpus rozrežeme na tri rovnaké diely, prevrátime a odstránime papier na pečenie.

    Jemné mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Urobíme plnku. Mascarpone, cukor a studenú smotanu na šľahanie spolu vyšľaháme do tuha.

    Jemné mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Každý diel natrieme krémom a poukladáme na seba. Vrch a boky natrieme zvyšným krémom, trochu môžeme nechať aj na ozdobu. Odrezky nastrúhame na strúhadle na omrvinky a obsypeme boky rezov. Vrch ozdobíme sekanými orechmi a trochu posypeme práškovým cukrom.

    Jemné mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme 1-2 hodiny schladiť. Dobrú chuť. Rezy sú veľmi jemné, mäkké a rozplývajú sa na jazyku.

    Jemné mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

siuuu
Mňam - mrkvové korpusy sú veľmi chutné a aj krém z Mascarone k nim dobre pasuje, ja krém ochucujem ešte pomarančovou šťavou a kôrou a navrch nastrúham Margot čokoládu, ktorá tomu dodá super chuť.


elenas
@siuuu (18.4.2020 15:49)

Ďakujem za komentár, úplne s tebou súhlasím @siuuu , krásne vyzerá tvoj zákusok, s tou pomarančovou šťavou určite dobrota, nabudúce spravím aj ja.
1x haji
elenas
@siuuu (18.4.2020 15:49)

Ďakujem za komentár, úplne s tebou súhlasím @siuuu , krásne vyzerá tvoj zákusok, s tou pomarančovou šťavou určite dobrota, nabudúce spravím aj ja.