Jemné mandarínkove rezy s mascarpone fotorecept
Foto: Olinecka
Nenáročný na prípravu a preto odporúčam aj začiatočníkom. Čokoládové cesto dodáva zákusku jemnú chuť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
2 PL |
|
4 PL vlažná |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
150 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 konzerva |
|
250 - 300 ml |
|
(navrch) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Čokoládu rozpustíme. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame vlažnú vodu a rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, zmiešame so sódou bikarbónou a práškom do pečiva. Zľahka vmiešame do vajíčkovo-čokoládového základu.
-
3
Menší plech 25x37cm vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
-
4
Suroviny na plnku.
-
5
Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh, mascarpone a došľaháme do tuha.
-
6
Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie. Korpus potrieme polovicou krému.
-
7
Mandarínkový kompót scedíme a mandarínky poukladáme na krém, viď foto.
-
8
Následne natrieme zvyšok plnky a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami alebo ozdobíme podľa seba, dobrú chuť.
-
9
Ešte fotka korpusu po upečení.
Ďakujem.
Ďakujem za komentár, ktorý vždy od Teba poteší.... Ty naša degustatorkaaj Tebe príjemný dník.
Ďakujem
Keď urobíš podľa mňa, bude naozaj, sláva. PL najlepšia mierka, pozdravujem.
Dakujem za inspiraciu.
To sa teším, že sa podaril, pozdravujem.