Tvarohový zákusok
Jemné mandarínkove rezy s mascarpone (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Nenáročný na prípravu a
preto odporúčam aj začiatočníkom. Čokoládové cesto dodáva zákusku jemnú
chuť.
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Čokoládu rozpustíme. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame vlažnú vodu a rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, zmiešame so sódou bikarbónou a práškom do pečiva. Zľahka vmiešame do vajíčkovo-čokoládového základu.
- Menší plech 25x37cm vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
- Suroviny na plnku.
- Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh, mascarpone a došľaháme do tuha.
- Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie. Korpus potrieme polovicou krému.
- Mandarínkový kompót scedíme a mandarínky poukladáme na krém, viď foto.
- Následne natrieme zvyšok plnky a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami alebo ozdobíme podľa seba, dobrú chuť.
- Ešte fotka korpusu po upečení.