Tvarohový zákusok

Jemné mandarínkove rezy s mascarpone (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Nenáročný na prípravu a preto odporúčam aj začiatočníkom. Čokoládové cesto dodáva zákusku jemnú chuť.

30 minút
príprava
20-25 minút
na 180  °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Čokoládu rozpustíme. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do penista, postupne pridávame vlažnú vodu a rozpustenú čokoládu. Múku preosejeme, zmiešame so sódou bikarbónou a práškom do pečiva. Zľahka vmiešame do vajíčkovo-čokoládového základu.
  3. Menší plech 25x37cm vyložíme papierom na pečenie, vylejeme cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
  4. Suroviny na plnku.
  5. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme tvaroh, mascarpone a došľaháme do tuha.
  6. Z upečeného korpusu odstránime papier na pečenie. Korpus potrieme polovicou krému.
  7. Mandarínkový kompót scedíme a mandarínky poukladáme na krém, viď foto.
  8. Následne natrieme zvyšok plnky a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami alebo ozdobíme podľa seba, dobrú chuť.
  9. Ešte fotka korpusu po upečení.