Jemné hnedé rezy s piškótami
Foto: ancicka
Rezy sú tak fantastický jemné a chutné, že po ochutnaní si ich obľúbite.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks |
|
10 kopcovitých PL |
|
4 bal. (Dr. Oetker v prášku) |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
2 bal. |
|
1 bal. |
|
250 g (alebo Hera) |
|
200 g |
|
1,5 dl |
|
podľa chuti |
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 ml |
|
Na ozdobu: | |
|
|
Okrem toho: | |
2 bal. |
|
Postup
-
1
Upečieme si 2 pláty, každý zo 4 vajec. Vyšľaháme si bielky, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Keď je sneh dobre vyšľahaný, tak pridáme žĺtky a zašľaháme. Potom pridáme puding s kypriacim práškom a zľahka premiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- 2
Plnku si uvaríme z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru. Potom za občasného miešania necháme puding vychladiť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po častiach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme.
- 3
Pripravíme si kávu, pridáme rum a v nej jemne máčame piškóty. Na jedno cesto rozotrieme polovicu plnky, na plnku ukladáme máčané piškoty a na piškóty rozotrieme druhú polovicu plnky.
- 4
Zakryjeme druhým plátom a vrch polejeme bielou čokoládovou polevou a ešte ozdobíme tmavou cik-cak. Necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.
- 5
Biela čokoládová poleva: Necháme zovrieť smotanu, stiahneme z plameňa a pridáme nalámanú bielu čokoládu. Miešame kým sa nerozpustí.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
áno,výboné,dakujem za komentíky,všetkím.
Nech sa páči,ale určite Ta ponúknem ......