Jemné hnedé rezy s piškótami

ancicka - fotkaAncicka, 14. apríla 2019 21:32
Ďalšie recepty »
Jemné hnedé rezy s piškótamiFoto: ancicka

Rezy sú tak fantastický jemné a chutné, že po ochutnaní si ich obľúbite.

36
porcií
60 min
príprava
12 min
na 200 °C

Suroviny

8 ks
10 kopcovitých PL
4 bal. (Dr. Oetker v prášku)
1 bal.
Plnka:
1/2 l
2 bal.
1 bal.
250 g (alebo Hera)
200 g
1,5 dl
podľa chuti
Poleva:
200 g
100 ml
Na ozdobu:
Okrem toho:
2 bal.
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Upečieme si 2 pláty, každý zo 4 vajec. Vyšľaháme si bielky, pridáme cukor a vyšľaháme do tuha. Keď je sneh dobre vyšľahaný, tak pridáme žĺtky a zašľaháme. Potom pridáme puding s kypriacim práškom a zľahka premiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.

  2. 2

    Plnku si uvaríme z mlieka, Zlatého klasu a vanilkového cukru. Potom za občasného miešania necháme puding vychladiť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po častiach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme.

  3. 3

    Pripravíme si kávu, pridáme rum a v nej jemne máčame piškóty. Na jedno cesto rozotrieme polovicu plnky, na plnku ukladáme máčané piškoty a na piškóty rozotrieme druhú polovicu plnky.

  4. 4

    Zakryjeme druhým plátom a vrch polejeme bielou čokoládovou polevou a ešte ozdobíme tmavou cik-cak. Necháme v chlade stuhnúť a pokrájame na rezy.

  5. 5

    Biela čokoládová poleva: Necháme zovrieť smotanu, stiahneme z plameňa a pridáme nalámanú bielu čokoládu. Miešame kým sa nerozpustí.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist