Jemná hubová omáčka

stanka21 - bez fotkystanka21, 30. októbra 2012

Zohnať čerstvé huby v tomto období nie je problém. Ak však nemáme čerstvé huby, môžeme použiť mrazené alebo sušené. Sušené huby však namočíme deň Zobraziť celý popisZohnať čerstvé huby v tomto období nie je problém. Ak však nemáme čerstvé huby, môžeme použiť mrazené alebo sušené. Sušené huby však namočíme deň vopred. Omáčka je vhodná k mäsu alebo k cestovinám. Určite stojí za vyskúšanie.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks
1 ks
2 PL
1 ks
1 ks
3 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Huby očistíme, umyjeme a nakrájame. Mrkvu, cibuľu a zemiak očistíme a umyjeme. Cibuľu a mrkvu nakrájame na drobno, zemiak necháme v celku. V kastróli rozpálime olej a vhodíme cibuľu a po chvíli mrkvu. Orestujeme, pridáme huby. Restujeme asi 2 minútky. Podlejeme 500 ml vody a necháme na miernom plameni variť. Keď sa voda odparí ( trvá to asi 15 minút ), podlejeme šľahačkovou smotanou a mliekom. Šľahačková smotana jej dá jedinečnú chuť, pretože má až 33% tuku, zatiaľ čo smotana na varenie iba 12%. Zamiešame. Podľa chuti pridáme vegetu, mletú rascu, soľ ,korenie a bazalku. Necháme vrieť asi 5 minút. Zemiak postrúhame na jemno a pridáme k omáčke. Miešame, pretože nám začne hustnúť. Ak nie je dostatočne hustá pridáme 1 lyžicu múky. Po zhustnutí odstavíme a podávame. Vhodná ako príloha k mäsku alebo k cestovinám. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

vierutt
Aj mne sa páči, hlavne jej široké využitie a huby mám veľmi rada




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia