Jemná citrónová bábovka (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Piškóta tejto bábovky je veľmi jemná...

20 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Žĺtka vyšľaháme s vanilkou,postupne pridáme práškový cukor.Ked sú žĺtka dobre vyšľahané,pridáme šťavu z citróna.
  2. Postupne vmiešame mlieko a olej,múku s kypriacim práškom a citrónovou kôrou a vanilkový puding.
  3. Zľahka vmiešame sneh z bielkov.
  4. Bábovkovú formu som vymazala olejom a vysypala kokosom.
  5. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  6. Bábovku pečieme pri 170 stupňoch asi 30 minút.
  7. Necháme chvíľu ochladnúť,vyklopíme na tanier.Pred podávaním pocukrujeme.