Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame na medailóniky, naklepeme ich a naložíme aspoň na 3 hodiny do marinády. Potom mäso necháme odkvapkať a opečieme ho z obidvoch strán na oleji, pokropíme koňakom a necháme odležať. Zeler nakrájame na plátky, osolíme ho a necháme 10 minút odstáť.
  2. Potom ho osušíme a opečieme na masle. Borievkovú omáčku si pripravíme tak, že koreňovú zeleninu pokrájame nadrobno, opečieme na oleji, pridáme šľahačku, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, borievky a prešporskú prísadu do jedál. Varením zredukujeme omáčku na polovicu, korenie vyberieme a omáčku prepasírujeme.
  3. Pridáme červené víno a horčicu, necháme prevrieť a podávame s mäsom a opečeným zelerom ozdobené mesiačikmi pomaranča.