Jelenie mäso s hruškami

Autor receptu: ersie

Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú už mám dlhší čas, a rada by som sa o tento recept podelila.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme, odblaníme, mierne naklepeme, osolíme, potrieme paprikou zmiešanou s maslom, posypeme korením na divinu a necháme odležať v chlade na niekoľko hodín(najlepšie cez noc do druhého dňa).
  2. Odležané mäso potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a na rozohriatom oleji opečieme z obidvoch strán.
  3. Podlejeme časťou vývaru, prikryjeme a dusíme cca 50 minút. Počas dusenia podlievame zvyškom vývaru a mäso obraciame. Ku koncu prilejeme červené víno a 4 lyžice brusnicového kompótu a chvíĺu spolu varíme. Dochutíme soľou.
  4. Podávame s hruškovým kompótom, ktorý sme ozdobili brusnicami, a ryžou.