Jelenie mäso s hruškami
Autor receptu: ersie
Hľadala som dáky zaujímavý recept na jelenie mäso a našla som ho v kuchárskej knihe, ktorú už mám dlhší čas, a rada by som sa o tento recept podelila.
4 porcie |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso umyjeme, odblaníme, mierne naklepeme, osolíme, potrieme paprikou zmiešanou s maslom, posypeme korením na divinu a necháme odležať v chlade na niekoľko hodín(najlepšie cez noc do druhého dňa).
- Odležané mäso potrieme horčicou, obalíme v hladkej múke a na rozohriatom oleji opečieme z obidvoch strán.
- Podlejeme časťou vývaru, prikryjeme a dusíme cca 50 minút. Počas dusenia podlievame zvyškom vývaru a mäso obraciame. Ku koncu prilejeme červené víno a 4 lyžice brusnicového kompótu a chvíĺu spolu varíme. Dochutíme soľou.
- Podávame s hruškovým kompótom, ktorý sme ozdobili brusnicami, a ryžou.