Jednohubky z lístkového cesta podľa Zdeny Studenkovej

hurriccanne - fotkahurriccanne, 26. decembra 2010

Tento recept je z knihy receptov a zážitkov herečky Zdeny Studenkovej.Skvelá rýchlovka pre nečakané aj očakávané návštevy.

Suroviny





Postup

  1. 1

    lístkove cesto rozvaľkáme a radielkom rozdelíme na štvorčeky

  2. 2

    cesto potrieme rozšľahaným žltkom a poukladáme kolieska klobády a kúsky taveného syru

    Jednohubky z lístkového cesta podľa Zdeny Studenkovej - obrázok 2
  3. 3

    a uzatvoríme ako šatôčky a ešte zvrchu potrieme zvyšným žltkom,vrch môžeme posypať sezamom alebo rascou.pečieme do zlatohneda.

    Jednohubky z lístkového cesta podľa Zdeny Studenkovej - obrázok 3

Diskusia k receptu

mamenka
Lacné, rýchle, chutné a na Silvestra ako stvorené. Vyskúšam...
kysucan
Pani Zdenka je moja favoritka. Vždý sa poteším keď ju zazriem na TV obrázovke, alebo v nejakom časopise. Dúfam, alebo skôr verím, že i jej jednohubky budú rovnako chutné. Podľa obrázku a receptu mi to ulahodilo. Prajem všetkým varechačom pekného Silvestra a nový rok.
hamana
Ja zase pani Zdenku nemusím ani v Tv ani nikde ,ale tie jednohubky môžu byť dobré, ale ako píše @andrea77 veľmi ťažké a kalorické.
madlenka
Možno dobré,ale jednoznačne nevhodné pre ľudí s tráviacimi ťažkosťami.
evicka63
Ja som pred malou chvíľou robila podobné "koláčiky". Pre návštevu, ktorá nepohrdne klobásou sú ako stvorené. A kto nemôže klobásu nech tam dá kúsok syra, olivu... ale čo dom dá. A urobila som ich okrúhle.
l
evia
tie akože taštičky sú iba preložené, nevytečie šťava z klobásky a syr von? nemalo by sa to zabaliť ozaj ako taštička? už ste to niekto piekli?
rooster
..vyzera to byt chutne, ale kazdy nemusi klobasu, ja by som tam dala olivu, syr alebo aj nejake juzne ovocie pripadne hrusku a plesnivy syr...ale vyzera to mnamky..
dorisa
@hamana , ja tiež nemusím pani Zdenu, ale tie jednohubky nevyzeraju zle. Presne tak, kto chce si ich napečie. Tak dobrú chuť.
hurriccanne
tasticky su sice iba prelozene ale su zlepene zltkom,samozrejme da sa to aj dokladnejsie zabalit,pouzila som klasicky syrokrem a neroztiekol sa mi,klobaska pustila stavu,ale ta vsiakla do cesta a nikto sa nestazoval :)
tinca
chýba mi fotto hotových upečených
hortenzia51
hmm, každý máme nejaký názor,, nie všetci sme ideálny.. tu ide o tecept a nie Zdenku...
ja namiesto klobysky davam parok nevitečie šťava a aj pre dietárov je to fajn...
alzbetka2
ja tento recept robievam už roky, ale klobásu aj syr riadne "zabalím", je to ozaj mňamka a že ťažká na trávenie? veď sa toto jedlo neje každý deň...
hviezdickaz
mam rada listkove cesto,aj klobasu i syr... aj ja som nazoru,kto nechce,nech nepecie... urcite je to vyborne,a raz za cas-preco nie?
meny
óóó... ako mi dnes pomôže tento milý , jednoduchý, lacný receptík. Recept poznám, ale ako nápad v tejto chvíli jedinečný. Zajtra na oslave zabodujem. Budú tam klobáskový pojedači.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia