Jednoduchý makový koláč s citrónovou polevou

Autor receptu: mata3636

Pre niekoho to bude možno "suchotina", nudná piškóta, ale nie vždy sa žiada zjesť maslové koláče a vtedy dobre padne aj niečo jednoduché. A keď niekoho prepadne "mlsná", nie je problém, suroviny na prípravu sa doma vždy nájdu.

1-?
porcia
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky vymiešame s polovicou cukru do tuhej peny. Zvyšný cukor vymiešame so žĺtkami. K žĺtkom primiešame vodu, olej, prešľaháme. Vmiešame mak. Postupne, na striedačku, zamiešame bielkový sneh a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech / alebo na plech vyložený papierom na pečenie /. Pečieme na 180 stupňov 25-30minút, skúsime špajlou, či je cesto upečené. Kým sa nám koláč pečie, urobíme si polevu: citrónovú šťavu, cukor a horúcu vodu vyšľaháme do biela a rozotrieme na ešte teplý koláč. Keď poleva zaschne, môžeme krájať.