Foto: babi
Jabľčka mám zo záhrady , lístkové cesto z obchodu a keď to dám dokopy vznikne niečo takéto.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozrežeme na polovičku a na tenko vyvalkáme. Posypeme strúhaným perníkom alebo piškótami
-
2
dáme hrubšiu vrstvu jablk , posypeme kryštálovým cukrom ,hrozienkami a mletou škoricou
-
3
nožíkom na obidvoch stranách plnky narežeme cesto, tak,aby bol počet zárezov na obidvoch stranách rovnaký a založíme okraje
-
4
teraz začneme jednotlivé pásiky na striedačku prekladať
-
5
druhú polovičku cesta urobíme tak isto ,každý kus dáme na plech na osobitný papier na pečenie. Robím to preto, aby sa koláče nezlepili. Takto postupujem aj keď pečiem makovník a orechovník. je to veľmi praktické. Koláč natrieme zozšľahaným vajíčkom s troškou mlieka a posypeme strúhanými mandlami, alebo orechami
-
6
do zlatista upečieme v predhriatej trúbe a pocukrujeme
Ten tvoj kolacik je velmi vydareny a postup pekne nafoteny!
struhaný perník nie je dostať, rreba si ho upiecť podľa receptu sovky62 ., ale dá sa urobiť aj tak, že perníky necháš stvrnuť a nastrúhaš.
@ zela. Tak sa to tiež dá, ale neši anemajú radi tento spôsob prípravy, lebo im nechutí to lístkové cesto dnu v koláči. Keď ,tak už potom štrúdlové cesto.