Jednoduchý domáci chlieb
Foto: peterkub
Pridávam recept na chlieb, ktorý si dokáže upiecť každý, teda aj menej zdatný pekár. Okrem chutného chlebíka získate aj nádhernú vôňu, ktorá Vám aj Zobraziť celý popisPridávam recept na chlieb, ktorý si dokáže upiecť každý, teda aj menej zdatný pekár. Okrem chutného chlebíka získate aj nádhernú vôňu, ktorá Vám aj veľmi pekne rozvonia celý byt či dom.
porcií
na 220 °C
Postup
-
1
Na pár minút namočíme droždie do vody. Následne pridávame postupne jednotlivé suroviny, ako poslednú pridávame postupne múku a všetko dôkladne premiešame.
- 2
Pripravené cesto v miske prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste 2-3 hodiny nakysnúť.
- 3
Predhrejeme si rúru na 220 stupňov. Na pečenie chleba sa mi osvedčila zapekacia sklená nádoba, ktorú si trochu vytriem olejom. Pečieme cca 45 minút, kým nie je kôrka chleba upečená dozlatista. Počas pečenia sa nesmie otvárať rúra, inak by nám chlieb "spľasol".
- 4
Upečený chlieb vyberieme z nádoby, položíme na drevenú dosku a na pol hodiny prikryjeme suchou utierkou. Chlieb bude potom mäkkučký. Prajem dobrú chuť.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Treba vyskúšať
Ako vidieť, mne po kraji praskol, ale to je len taká mini estetická závada :-))
Ďakujem za jednoduchý recept!