Kysnutý chlieb
Kysnutý chlieb

Jednoduchý domáci chlieb

peterkub - fotkapeterkub, 25. júna 2018
Jednoduchý domáci chlieb
Foto: peterkub

Pridávam recept na chlieb, ktorý si dokáže upiecť každý, teda aj menej zdatný pekár. Okrem chutného chlebíka získate aj nádhernú vôňu, ktorá Vám aj Zobraziť celý popisPridávam recept na chlieb, ktorý si dokáže upiecť každý, teda aj menej zdatný pekár. Okrem chutného chlebíka získate aj nádhernú vôňu, ktorá Vám aj veľmi pekne rozvonia celý byt či dom.

10
porcií
45 minút
na 220 °C

Suroviny

750 g
25 gr
1,5 PL
1/2 PL
1 ČL
500 ml (prevarená teplá)

Postup

  1. 1

    Na pár minút namočíme droždie do vody. Následne pridávame postupne jednotlivé suroviny, ako poslednú pridávame postupne múku a všetko dôkladne premiešame.

  2. 2

    Pripravené cesto v miske prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste 2-3 hodiny nakysnúť.

  3. 3

    Predhrejeme si rúru na 220 stupňov. Na pečenie chleba sa mi osvedčila zapekacia sklená nádoba, ktorú si trochu vytriem olejom. Pečieme cca 45 minút, kým nie je kôrka chleba upečená dozlatista. Počas pečenia sa nesmie otvárať rúra, inak by nám chlieb "spľasol".

    Jednoduchý domáci chlieb - obrázok 3
  4. Jedlo
  5. 4

    Upečený chlieb vyberieme z nádoby, položíme na drevenú dosku a na pol hodiny prikryjeme suchou utierkou. Chlieb bude potom mäkkučký. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

lilyre
Vyzerá super, určite vyskúšam a dúfam, že bude vyzerať ajo Tvoj ..... Tiež sa mi páči jednoduchosť receptu
bubaya
Podaril sa ti pekný bochníček. Z polohrubej múky som ešte chlieb nepiekla, iba raz z hrubej, keď som inú doma nemala. Ale stálo by to za pokus. Ja nemastím formu tukom, zdá sa mi, že pri vysokej teplote sa začne páliť a smrdí. Radšej dávam papier na pečenie. Ak chceš lesklú kôrku, po upečení vyber chlieb a potri ho ešte horúci slanou vodou.
evanaaa
Práve včer som pozerala v Kauflande na chlebovú pšenično-ražnú múku a rozmýšľala, aký by z nej bol chlieb, no myslím si, že dobrý a možno aj z tohto tvojho receptu ak by sa použila miesto tej polohrubej.
kucharka
Chlebík dnes upečený. Pridala som aj celozrnnej múky. Taký ešte trošku teplý, natretý maslom, posolený a k tomu paradajka ... pre mňa je to pohádka.
Ako vidieť, mne po kraji praskol, ale to je len taká mini estetická závada :-))
Ďakujem za jednoduchý recept!


tini30
ďakujem za recept, práve dokončený ešte teplý ale chutí výborne... hneď idem urobiť ďalší

Zaujímavé video z archívu TV Varecha